Bloempotje met bloem, gemaakt van cake -> leuk voor Moederdag!

Gepost door Marleen 0 reacties

How-to bloempotje van cake

Over zo’n kleine 3 weekjes is het al weer Moederdag, een dag waarop je je moeder even extra in het zonnetje zet, of juist zelf extra in het zonnetje wordt gezet. Ik ben alvast bezig geweest om iets verzinnen, hieronder laat ik zien wat het is geworden:

Op Moederdag kun je je moeder altijd blij maken met bloemen of lekkere chocolade. Ik besloot deze twee onderwerpen nu eens te combineren tot hét perfecte Moederdag cadeau:  bloemen gemaakt van chocolade cake!

Wat heb je er voor nodig:

Ingrediënten cakejes:

  • 3 afgestreken eetlepels cacaopoeder
  • 125 gram basterdsuiker
  • 125 gram boter
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 3 el halfvolle melk
  • 150 gram pure chocolade, in kleine stukjes gesneden voor het beslag
  • 8 aardbeien, in stukjes gesneden

Aanvullende Ingrediënten cakepops:

  • 3 eetlepels chocoladepasta
  • 150 gram chocolade
  • Gekleurde decoratiesuiker
  • Marshmallows

Zorg dat de boter en de eieren op kamertemperatuur zijn.

Benodigdheden:

  • Cupcakepapiertjes
  • Muffinbakblik*
  • Springvorm of andere bakvorm
  • Mengkom
  • Mixer
  • Spatels
  • Satéprikker
  • IJsschep (optioneel)

*Het muffinbakblik zorgt ervoor dat de cakejes mooi rond uit de oven komen. Ben je niet in het bezit van een muffinbakblik, dan zet je cakejes gewoon zo in de oven.

Decoratie:

  • Cakepopstokjes of satéprikkers
  • Groene rietjes
  • Cupcakewrappers/ blaadjes *

* Om het geheel nog meer op te vrolijken kun je bijgevoegd bestand uitprinten. Hierop staan cupcakewrappers die je na het bakken om het cupcakepapiertje kan doen zodat het nog meer op een bloempotje lijkt. Ook staan er blaadjes op die je aan het rietje kan vastmaken om het geheel nog meer te versieren. Ze zijn hier te downloaden: Cupcakewrapper Moederdag

En dan nu… aan de slag!

How-to bloempotje en bloem gemaakt van cake

We beginnen eerst met het maken van de cakejes:
How-to cupcake en cakepop Moederdag

  1. Meet eerst alle ingrediënten af en zet de benodigdheden klaar, dat werkt het fijnste.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden en plaats de cupcakepapiertjes in het muffinbakblik.
  3. Mix de boter en de basterdsuiker luchtig totdat een lichtbruine massa ontstaat.
  4. Voeg de eieren één voor één toe. Wanneer deze goed gemengd zijn dan mix je het geheel nog zo’n 2 à 3 minuten op de hoogste stand.
  5. Voeg de melk, het cacaopoeder en het zelfrijzend bakpoeder aan het beslag toe en meng het geheel goed door elkaar met een spatel.
  6. De helft van het mengsel, ongeveer 240 gram, doe je in de ingevette bakvorm.
  7. Meng met de spatel de in stukjes gesneden chocolade en aardbeien door de andere helft van het beslag.
  8. Gebruik de ijsschep om de cupcakepapiertjes te vullen, hiervoor kun je natuurlijk ook twee lepels gebruiken.
  9. Bak de cake en cupcakes in 20 minuten gaar. Ze zijn goed wanneer de bovenkant terug veert als je er op drukt.

Nu gaan we van de cake die we apart gebakken hebben, cakepops maken die als basis voor de bloemen dienen:

How-to cupcake en cakepop Moederdag

  1. Verkruimel de cake met je handen en houd een klein gedeelte apart ter decoratie.
  2. Voeg bij de rest de chocoladepasta toe en kneed alles goed door elkaar. Je moet net zoveel chocoladepasta gebruiken dat het geheel aan elkaar blijft plakken. Valt het geheel bij het rollen uit elkaar, doe er dan nog wat chocolade pasta bij.
  3. Rol van het cake/chocolademengsel kleine balletjes. Smelt een klein beetje chocolade, dip hier het stokje in en steek het stokje in het balletje. Plaats de balletjes voor een half uurtje in de vriezer.
  4. Knip voor de bloemblaadjes de marshmallows in de lengte twee keer door. Je krijgt dus uit één marshmallow drie ‘bloemblaadjes’. Knip ook nog van de korte kant een klein stukje, deze zijde bevestig je later op de cakepop.
  5. Smelt de chocolade in de magnetron. Haal telkens één balletje uit de vriezer en dip deze in de gesmolten chocolade.
  6. Besprenkel het geheel direct na het dippen met de decoratiesuiker. Doordat de balletjes uit de vriezer komen, zal de chocolade snel stollen. Bevestig de marshmallow bloemblaadjes op de cakepops, gebruik hier eventueel nog wat gesmolten chocolade voor.

Als laatste ga je alles samenvoegen tot een leuk bloempotje:

  1. Bevestig de blaadjes aan het rietje en schuif het groen rietje om het stokje/satéprikker van de cakepop. Steek het geheel in het cakeje.
  2. Strooi nog wat cakekruimels over het cakeje zodat het op losse aarde lijkt.
  3. Plak de cupcakewrapper vast met een plakbandje en plaats hier het cakeje in.

Tip:

  • Wil je dit met kinderen maken, dan is het ook erg leuk om in plaats van een cakepop een lolly als basis voor de bloem te gebruiken.

En klaar is het leuke, maar vooral lekkere bloemetje voor de allerliefste moeder van de hele wereld!
Hieronder zie je het resultaat, met links de cakepop en rechts de lolly als basis voor de bloem:

How-to cupcake en cakepop Moederdag

Alvast een fijne Moederdag gewenst!

♥ Marleen ♥

 

Comments

comments

Geef een reactie

Previous Post
«
Next Post
»
Populaire berichten