Boetseren met een mengsel van Rice Krispies, marshmallows en boter

Gepost door Marleen 1 reacties

Voor de boetseersels op de verjaardagstaarten van mijn dochters, waar ik later nog een artikel aan zal wijden, heb ik Rice Krispies gebruikt.

Rice Krispies (van Kellogg’s) zijn gepofte en gegrilde rijstkorrels en worden als ontbijt met melk of yoghurt gegeten.
Ze zijn hier in Nederland te verkrijgen bij verschillende supermarkten. Ik heb ze gevonden bij de Jumbo, maar niet elke Jumbo heeft ze. Vandaag zag ik dat je ze ook bij de AH kan bestellen (klik).

 

 Rice Krispies

De massa die ontstaat door de Rice Krispies te mengen met gesmolten marshmallows en boter kun je gebruiken om te boetseren (niet echt met kleine details, het is meer geschikt voor het grovere werk). Als het afgekoeld is, dan is het mooi stevig en niet zo zwaar als dezelfde hoeveelheid fondant.

Je kunt ook figuurtjes uit dit mengsel van Rice Krispies steken (in Amerika noemen ze dit Rice Krispie treats) en het zo opeten (ook lekker met wat gesmolten chocolade erop mmm….), maar dus ook bekleden met fondant en als decoratie op een taart gebruiken.

Ingrediënten Rice Krispie Treats

 • 210 gram (6 cups) Rice Krispies
 • 1 zak marshmallows (ongeveer 265 gram)
 • 60 gram boter

Hieronder laat ik stap voor stap zien hoe je Rice Krispies met marshmallows bereidt. Ik heb het twee keer gemaakt, twee keer met een verschillend merk marshmallows.

Bij de marshmallows die ik in de toko had gekocht ontstonden bij het mengen een soort dunne ‘marshmallowdraadjes’ tussen de Rice Krispies, de marshmallows uit de supermarkt hadden dit stukken minder. Overigens had dit geen effect op de verwerking, welke marshmallows je gebruikt maakt dus niet uit.

How-to mengsel van Rice Krispies, marshmallows en boter

 Rice Krispie how-to

 1. Knip allereerst de marshmallows in kleinere stukjes, dan smelten ze sneller. Je kunt natuurlijk ook minimarshmallows kopen maar die vind je niet overal en dit werkt net zo gemakkelijk.
 2. Vet een schaal in met boter. Wanneer je het mengsel in deze ingevette schaal doet, dan kun je het ook weer gemakkelijk eruit halen.
 3. Laat de boter smelten in een pan. Gebruik een pan met een goede anti aanbak laag, want dan blijft het mengsel niet zo plakken.
 4. Voeg de marshmallows toe en laat ze smelten tot een vloeibare massa.
 5. Als de marshmallows volledig gesmolten zijn, haal dan de pan van het vuur.
 6. Voeg vervolgens de Rice Krispies toe en meng alles door elkaar. In het begin zul je denken dat je te veel Rice Krispies hebt toegevoegd in verhouding tot de marshmallows, maar dit is niet zo.
 7. Laat het iets afkoelen zodat je je handen niet verbrand, maar verwerk het (lauw)warm. Als het afkoelt dan wordt het steeds moeilijker te verwerken vind ik.
 8. Wanneer je er vormen uit wilt steken druk het dan stevig aan in de schaal. Leg er wel wat bakpapier tussen het mengsel en je hand, dan plakt het niet zo. Wanneer je er mee wilt gaan boetseren dan kun je vanuit de pan meteen aan de slag.
 9. En klaar is het mengsel van Rice Krispies, gesmolten marshmallows en boter. Leuk om mee te werken maar ook nog eens erg lekker!

Als het afgekoeld en uitgehard is dan kun je je creatie hier en daar nog wel corrigeren door stukjes weg te snijden. Het hoeft dus niet allemaal zo precies.

Zeer binnenkort laat ik wat voorbeelden zien van wat ik met dit mengsel van Rice Krispies, marshmallows en boter heb gemaakt.

Veel bakplezier!

♥ Marleen ♥

 

Comments

comments

Geef een reactie

1 Reacties
aug 26, 2014
00:36
#1 Rachel :

Ik ga het cker proberen.

Previous Post
«
Next Post
»
Populaire berichten