Cake in eierschalen, een leuk idee voor pasen!

Gepost door Marleen 1 reacties

Cake in eierschaal

Pasen komt met rasse schreden dichterbij, dus het is tijd voor een paaslekkernijtje.
Een tijdje terug zag ik een foto van cake in eierschalen. Na wat onderzoek op het wereld wijde web bleek dat het gemakkelijk te maken is dus ik ging aan de slag.

Je kunt de eierschalen vullen met allerlei soorten (cake)beslag, maar wat past er het beste bij een eitje: eierkoeken. Dus ik ging op zoek naar een recept voor eierkoeken om daar de eierschalen mee te vullen.
Hieronder laat ik zien hoe je de eierschalen gevuld met cake/ eierkoekjes maakt:

How-to cake in eierschalen

Allereerst begin je met het leegmaken van de eieren, dit doe je zo:

Cake in eierschaal

  1. Prik met een naald een gaatje in de bovenkant (of is het de onderkant ;-)) van een ei. Van te voren is de naald natuurlijk wel goed schoongemaakt.
  2. Je maakt het gat iets groter door met de naald kleine stukjes naar buiten toe af te breken.
  3. Vervolgens laat je het ei leeg lopen. Dit is eigenlijk een ideale manier om eieren te splitsen, want het eiwit komt er als eerste uit en de eidooier moet je later doorprikken voordat deze eruit komt. Ik heb deze keer 4 eieren gebruikt. Voor het eierkoekbeslag had ik twee eieren nodig, van de andere twee heb ik het eiwit gebruikt om meringues te maken.
  4. Laat de eieren vol lopen met water en schud ze leeg. Laat ze vervolgens een half uurtje in kokend water liggen (gebruik een lepel om een ei onder water te houden totdat de lucht eruit is en het ei helemaal gevuld is met warm, zout water). Dat je zout toe moest voegen in het water vond ik ergens op het wereld wijde web, waarom dit nodig zou zijn stond er niet bij. Ik ben gaan opzoeken waarvoor dit zout een toegevoegde waarde zou zijn, maar het enige wat ik gevonden kreeg was het volgende: ‘de schaal van een ei is heel poreus en staat hierdoor in contact met lucht waardoor deze gaat bederven. Om dit te voorkomen kun je het rauwe ei onderdompelen in kalkwater met zout (bedankt Wikipedia). Na dit half uurtje spoel je ze nog een keer door en laat je ze uitlekken op een handdoek of keukenpapier.

Daarna ga je verder met het beslag en het vullen van de eieren:

Ingrediënten eierkoeken

  • 2 eieren
  • 75 gram suiker
  • 100 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • kleurstof (optioneel)

Met bovenstaande hoeveelheid kun je 8 eitjes vullen.

Cake in eierschaal

  1. Klop allereerst de eieren met de suiker luchtig.
  2. Voeg de bloem en het bakpoeder toe.
  3. Meng alles goed zodat er een stevig beslag ontstaat.
  4. Ik voegde ook nog kleurstof toe (gelcoloring die ik normaliter gebruik bij het kleuren van fondant) waardoor een mooi roze beslagje ontstond.
  5. Plaats aluminiumfolie in de bakvormpjes zodat de eitjes goed blijven staan. Als je geen bakvorm hebt dan kun je ook wel een soort ‘nestjes’ van aluminiumfolie maken.
  6. Vul de eieren voor de helft* met het beslag en zet ze voor 15 minuten in de oven die je op 175 graden hebt voorverwarmd. Ik gebruik een spuitzak met spuitmondje om ze te vullen,maar je kunt het beslag natuurlijk ook in een stevig plastic zakje doen (bijvoorbeeld een diepvrieszakje) waar je dan een hoekje van af knipt.
  7. Ze zijn klaar wanneer je via het vulgaatje van het ei met een satéprikker in de cake prikt en deze er droog uit komt.
  8. Resultaat: een ei gevuld met cake. Leuk om mensen tijdens het paasontbijt mee te verrassen. Ze verwachten een gekookt eitje maar bij het pellen komt er iets anders te voorschijn.

* Het bakpoeder in het recept zorgt ervoor dat het beslag flink gaat rijzen. Ik kan natuurlijk net doen alsof ik dat van te voren bedacht had en ik meteen netjes de eieren voor de helft vulde…..Helaas was dat niet het geval en vulde ik de eieren helemaal, maar dan ook helemaal vol. Een foto van het resultaat wil ik jullie niet onthouden, kijk er snel naar en vergeet het maar meteen ;-).

Cake in eierschaal, schalen iets te veel gevuld.

Verdorie, is mijn reputatie dat alles in één lukt meteen naar de knoppen…

Dan maar een foto van het resultaat toen het wel gelukt was, hopelijk vergeten jullie dan snel de vorige foto:

Cake in eierschaal

Tips:

  • Wanneer je de schaal verwijdert, dan houd je een cakeje over in de vorm van een ei. Hier kun je een cakepop van maken door er een stokje in te prikken (gebruik wat gesmolten chocolade om het stokje vast te zetten) en dip het ei daarna in de gesmolten chocolade.
  • Gebruik verschillende kleuren beslag, dat ziet er extra leuk uit.
  • Als je met het recept eierkoeken wil maken dan verwarm je de oven voor op 175 graden, plaats je 4 hoopjes op het bakpapier en laat je ze 10 minuten bakken. Plaats de hoopjes iets uit elkaar want het beslag loopt wat uit.

Veel bakplezier!

♥ Marleen ♥

p.s. als je op de hoogte wilt blijven van wat ik allemaal blog, dan kun je aan de rechter zijde van de site abonneren op deze blog. Je ontvangt dan een bericht wanneer ik een nieuwe blogpost heb geplaatst. Je kunt mijn blog natuurlijk ook toevoegen aan je Bloglovin’ account (Bloglovin’ is een gratis online dienst/app die ervoor zorgt dat je in één handig overzicht precies kunt zien welke van je favoriete blogs een nieuw artikel online hebben geplaatst).

Comments

comments

Geef een reactie

1 Reacties
mrt 24, 2013
13:16
#1 Ikram :

Wat een leuk en gemakkelijk receptje! Lijkt het me wel tof om met kids te doen :)

Previous Post
«
Next Post
»
Populaire berichten