How-to: cake met een hart in het midden.

Gepost door Marleen 0 reacties

Vaderdag….een dag waarop vader nogmaals wordt bedankt voor al het harde werk, de steun en de liefde die hij het afgelopen jaar geleverd en gegeven heeft. Naast mooie knutselwerkjes van de kinderen wordt bij ons de papa ook nog verwend met een ontbijt op bed. Aangezien onze dames nog iets te jong zijn om zelf wat te gaan halen, werden de boodschappen gedaan door…..papa zelf. Ach ja, dan weet je in ieder geval zeker dat hij alles op het ontbijtbordje lekker vindt.

Om toch voor een verrassing op het bordje te zorgen, besloot ik op de morgen zelf nog een cake te maken. Een cake die al een tijdje op mijn to-bake lijstje staat, namelijk een cake met een hart in het midden. Op internet zijn er al verschillende how-to’s te vinden, vooral van hartjes in cupcakes, dus ik was er al snel achter hoe ik het aan moest pakken. Hieronder leg ik je uit hoe je zo’n leuke cake maakt.

How-to cake met een hart in het midden

How-to: cake met gekleurd hartje in het midden, stappenplan met foto's 

  1. Je kunt gewoon je favoriete recept voor cake gebruiken. Ik had geen boodschappen gedaan, dus ik koos voor een ‘standaard’ beslag van 200 gram boter welke je luchtig klopt met 200 gram suiker. Dan doe je er 4 eieren doorheen en als laatste 200 gram gezeefd meel.
  2. 1/3 van het beslag kleur je met de kleurstof. Je kunt natuurlijk ook jam gebruiken, maar dan zal het contrast (kleurverschil) kleiner zijn.
  3. Dit beslag doe je in een schaal of bakblik en zet je in de oven (bij mijn recept was dat op175 graden). Maak de laag niet al te dik, dan wordt het uitsteken van de vormpjes wat lastig. Toen de randen begonnen te bruinen, dat was na ongeveer 20 minuutjes, heb ik het eruit gehaald en met een prikkertje getest of de binnenkant goed gegaard was.
  4. Vervolgens steek je met een uitsteker de hartjes uit.
  5. Na het invetten en bebloemen van de cakevorm vul je hem met een laagje van het niet gekleurde cakebeslag. Hier zet je de hartjes achter elkaar in.
  6. De rest van het cakebeslag doe je in een spuitzak zodat je iets gerichter de ruimtes naast en op de hartjes kan vullen. Je kunt hier natuurlijk ook bijvoorbeeld een diepvrieszakje voor gebruiken. Zo wordt de kans kleiner dat de hartjes nog verschuiven.
  7. Uiteindelijk ziet het eruit al bij een ‘normale’ cake. De hartjes zijn nu niet meer te zien.
  8. Hierna gaat de cake de gebruikelijke tijd (bij mij dus nog een klein uurtje op 175 graden) de oven in.
  9. Ik was ontzettend benieuwd naar het resultaat en heb hem warm opengesneden. Op een paar plekken was het hartje iets omgevallen (waarschijnlijk doordat ik alles maar net bedekt kreeg en ik met een spatel nog wat ben gaan verdelen), maar op de meeste plekken zag je een mooi hart in het midden van de cake.

Mission completed….mijn vriend was alsnog verrast.

Een erg leuke cake om een keer te maken, ook bijvoorbeeld met de voorletter van de jarige in het midden. En de cake is gemakkelijk om te maken, maar dat zeggen we natuurlijk tegen niemand ;-).

Resultaat how-to: cake met gekleurd hartje in het midden

Heel veel bakplezier!

♥ Marleen ♥

 

Comments

comments

Geef een reactie

Previous Post
«
Next Post
»
Populaire berichten