Daar is hij dan, de welbekende clown…

Gepost door Marleen 1 reacties

Ook wel bekend als BUMBAAAA…..

Het zoontje van vrienden werd twee en ik had aangegeven dat ik een taart mee zou nemen. Hij is helemaal weg van Bumba dus was het thema zo verzonnen. Aangezien ik nog niet echt zo’n boetseerwonder ben, besloot ik Bumba (en vrienden) niet te gaan boetseren maar het anders aan te pakken. Het idee heb ik geinspipikt, er zwerven ook al heel veel foto’s van deze soort Bumba-taart op het wereld wijde web. Maar dat maakt het zeker niet minder leuk om hem ook eens te maken.

De basis van de taart is eigenlijk hetzelfde als een aantal taarten die ik eerder gemaakt heb, een rond biscuit met een doorsnede van 25 cm met daarbovenop een biscuit gebakken met een Blanda 20. Je kunt hier zo’n leuke dingen van maken en je hebt ook nog eens voor veel mensen een stukje taart, wat natuurlijk ook erg belangrijk is.

De dag voordat ik de biscuits ging bekleden had ik alvast confetti, het cijfer twee en het mutsje van Bumba gemaakt zodat dat uit kon harden. Voor het mutsje heb ik een kegel gemaakt van hard karton (ik heb een cornflakespak gebruikt ;-) ) en daar overheen bakpapier bevestigd zodat het gemakkelijk te verwijderen is. Aangezien mijn Bakels fondant op was heb ik Funcakes rolfondant met tylose gebruikt om de vorm te bekleden. Daardoor zit er aan de achterkant wel een naad, niet storend maar de volgende keer ga ik Bakels fondant gebruiken om te kijken of je het dan echt naadloos krijgt (of iets minder bobbelig).

Nadat de dag erna beide biscuits gevuld en afgesmeerd waren ben ik met de onderste ronde taart begonnen. Ik wilde hier een soort trommel van maken. Dit is erg gemakkelijk te doen en ziet er meteen erg leuk uit. Daarna heb ik het bovenste biscuit bekleed met huidkleurig fondant en hem op de trommeltaart geplaatst om hem daarna verder aan te kleden. Ik heb hierbij rietjes als dowels gebruikt. Ik heb vaker gehoord dat rietjes niet echt stevig zijn, maar mijn ervaring is dat het voor dit formaat taart erg goed werkt. Je kunt ze goed op maat knippen en zijn ook weer gemakkelijk te verwijderen bij het eten van de taart. Hierna heb ik de taart verder aangekleed. Het mutsje heb ik niet vastgemaakt, maar ik heb wat cocktailprikkertjes boven in het ‘hoofd’ gestoken en het mutsje hier overheen geplaatst. Daarna de oortjes, oogjes, wenkbrauwen, neus en haartjes erop geplaatst en Bumba was geboren.

Voor de naam heb ik gezocht naar een Bumba lettertype. Als je op het wereld wijde web zoekt dan kom je verschillende topics tegen over vergelijkbare lettertype en daarvan heb ik er eentje uitgekozen.

Het jarig jobje was erg blij met zijn Bumba taart en ik heb hem zelf ook geproefd, hij mocht er zeker wezen! Ook hier heb ik mijn favoriete vulling, monchouvulling en kersenvlaaivulling, gebruikt. Ik zal eens een keer op zoek gaan naar andere lekkere vullingen om eens af te wisselen, maar ik krijg hier altijd goede reacties op waardoor ik er toch telkens weer op terugval. Wat vinden jullie lekkere vullingen?

Nog een tipje dat ik ooit ergens heb gelezen en nu uitgetest heb bij het mutsje van Bumba:

  • Als je kleine scheurtjes of onregelmatigheden in je fondant heb, dan kun je een klein beetje fondant mengen met crisco totdat het een soort smeuïg goedje wordt. Als je dit met je vinger aanbrengt over bijvoorbeeld een klein haarscheurtje dan vul je hem lichtjes op waardoor het minder opvalt. Je moet het wel echt goed verdunnen met crisco, anders komt het er als een soort laagje op te liggen en dan valt het nog meer op dan dat het van te voren deed.

En dan hier nog een keer het resultaat:

(klik op het plaatje om te vergroten)

Comments

comments

Geplaatst in Taarten, Tips & Tricks

Geef een reactie

1 Reacties
Trackbacks voor deze post.
Previous Post
«
Next Post
»
Populaire berichten