Een bedtaart, een taart in de vorm van een bed, voor een jarig jobje!

Gepost door Marleen 1 reacties
Taart Sjakkie

Mijn achternichtje werd al weer 9 jaar. Als fervent volleybalster (en vaak ook een van de weinige supporters bij mijn volleybalwedstrijden), wilde ze weer een volleybaltaart. Ik had al eens een volleybaltaart gemaakt voor haar 7-de verjaardag.
En toen kwam de uitnodiging binnen, ze gaf een pyjama-feest voor iedereen. Dit liet mij niet alleen twijfelen over het al dan niet aantrekken van een pyjama, maar ook over het onderwerp van de taart. Als je dan toch een feest gaat geven met een soort van thema, dan hoort daar natuurlijk ook wel een passende taart bij. Dus na kort overleg met mijn achternichtje werd besloten dat het een bedtaart zou worden: een taart in de vorm van een bed. Die stond stiekem al enige tijd op mijn to-bake lijstje dus ik was er zachts gezegd zeer content over.

Een dag of twee van te voren had ik de jarige job al zelf geboetseerd. Dat lukt nu steeds beter door het boek van de Kruimeldiefjes. In dit boek laten de makers/schrijfsters door middel van veel foto’s en gedetailleerde beschrijvingen zien hoe je zelf erg leuke poppetjes van fondant kunt boetseren. Echt een aanrader, een review hierover volgt binnenkort.
Ik had ook het frame van het bed (de zijkanten en het kop- en voeteinde) van te voren gemaakt zodat het al iets uitgehard was en niet om zou vallen. Aangezien ik geen rechthoekige bakvorm heb, bakte ik een vierkant biscuit en versneed die naar een rechthoek, net zoals ik eerder een de ‘boektaart’ gedaan had. De taart zelf was snel gemaakt, een witte hoes van fondant erover, dan de houten ombouw van het bed er tegenaan, een dekentje en kussentje en als laatste de jarige job in pyjama op het bed. Die was in verhouding wat klein ten op zichten van het bed, maar dat vond ik er wel leuk uitzien (en zo konden de voetjes mooi op het bordje rusten ;-).

Wederom een taart die erg leuk was om te maken, hieronder laat ik nog wat fotootjes zien:

Bed taart

Nog een fijne dag vandaag!

♥ Marleen ♥

 

Comments

comments

Geplaatst in Taarten

Geef een reactie

1 Reacties
apr 5, 2014
20:50
#1 Marjo :

Wat een mooie taart weer, super!

Previous Post
«
Next Post
»
Populaire berichten