Gezonde traktatie: een bosje bloemen, snel en gemakkelijk te maken

Gepost door Marleen 1 reacties

Gezonde bloemtraktatie

Toen ik het artikel over de gezonde traktatie voor de tweede verjaardag van mijn jongste dochter aan het schrijven was, wilde ik een lijstje maken met andere traktaties die ik eerder heb laten zien. Hier kwam ik erachter dat ik enkele traktaties niet behandeld heb op mijn blog.

En omdat ik denk dat het altijd fijn is om op internet wat voorbeelden te vinden voor traktaties, laat ik er vandaag weer eentje ‘uit de oude’ doos zien. Dit is namelijk de traktatie die ik voor de eerste verjaardag van de jongste heb gemaakt. Zoals eerder aangegeven geeft het kinderdagverblijf aan dat de traktatie niet of weinig snoep of vettigheden mag bevatten. Maar ik had me bedacht dat een ieniemienie cakeje wel zou moeten kunnen.

Wat heb je nodig voor deze gezonde traktatie:

  • Satéprikkers
  • Druiven
  • Worst (al kan dit ook vervangen worden door bijvoorbeeld komkommer)
  • Bloemen geknipt uit gekleurd papier (ik heb een sjabloontje uit Word gebruikt en de bloem op het papier geprint).
  • Zelfgemaakte minicakejes (de papiertjes hiervoor heb ik gevonden bij het grote blauw-gele warenhuis waar nooit iemand met lege handen buitenkomt, de IKEA. Maar je kunt ze op verschillende plekken vinden).
  • Halve kool/ piepschuim om prikkers in te steken of een vaas om ze in te zetten.

Zo maak je de traktatie:

Eén dag voor de ‘traktatiedag’ heb ik de cakejes gebakken, er enkele opgegeten om er zeker van te zijn dat ze lekker waren ;-) en de bloemen uitgeprint. Op de dag zelf heb ik allereerst wat druiven op een satéprikker geregen. Tussen de druiven door heb ik worstjes, gesneden in de vorm van een blaadje, geprikt. En hup, klaar was de bloemstengel.
Hier bovenop prikte ik de uitgeprinte bloem en daarna, als bloemknop, het cakeje. Ik heb de bloemen vervolgens in een halve kool- bedekt met aluminiumfolie- geprikt. Lekker nostalgisch, zoals mijn moeder dat vroeger ook deed. Al lijkt het me ook erg leuk om ze in een grote glazen vaas te zetten, net als een echt boeket. Waarschijnlijk is het dan ook gemakkelijker te vervoeren, want tijdens de rit begonnen de satéprikkers gevaarlijk mee te bewegen op de trillingen van de auto en sneuvelden er twee cakejes.

Dat was weer een snel en gemakkelijk te maken gezonde traktatie. Als je op deze blog kijkt bij categorie ‘traktatie’ of zoekt op ‘gezonde traktatie’ dan komen nog andere ideeën die ik eerder gepost heb tevoorschijn. En als je zelf leuke ideeën voor een gezonde traktatie hebt dan hoor ik ze natuurlijk graag :-).

Comments

comments

Geplaatst in Traktatie

Geef een reactie

1 Reacties
nov 16, 2012
17:38
#1 Ikram :

Oh superschattig! :D Zeker leuk om te geven :)

Previous Post
«
Next Post
»
Populaire berichten