Ter inspiratie: gemakkelijke hapjes voor Valentijnsdag

Gepost door Marleen 0 reacties

Ter inspiratie: hapjes voor Valentijnsdag

Mijn hoofd zat vol met ideeën voor lekkernijen die ik voor Valentijnsdag wilde maken voor mijn ontzettend knappe en lieve vriend (tja…hij leest deze blog ook). Maar door de drukte op het werk en het altijd leuke carnavalsfeest is het maken ervan een beetje in het water gevallen.

Daarom laat ik jullie nu wat gemakkelijke hapjes voor Valentijnsdag zien die ik gevonden heb op het wereld wijde web. Hapjes die je snel en gemakkelijk kan maken voor je geliefde wanneer je net als ik weer eens te weinig tijd hebt. De meeste zijn ook leuk om samen met kindjes te maken. Als je op de foto klikt dan kom je automatisch op de site waar ik het idee vandaan heb, de bron staat er ook onder vermeld.

Ter inspiratie: gemakkelijke hapjes voor Valentijnsdag

Cupcakes met een hartje bovenop. Gebruik je eigen recept (of kant en klare mix van de winkel), haal de bovenkant eraf en druk er met een uitsteker een hartje uit. besmeer de bovenkant van de cupcake met jam, botercrème of andere lekkere vulling. Strooi wat poedersuiker over het eraf gesneden ‘dakje’. Leg alles weer op elkaar en het ziet er meteen leuk uit!

cupcakes met een hartje, leuk voor Valentijnsdag

bron

Koop zachte snoepjes in de vorm van een hart en snijd bij enkele hartjes een hoekje eruit waardoor de staart van een pijl ontstaat. Plaats een hartje aan de ene kant van een zoute stick en een ‘staart’ aan de andere kant.

zoute sticks met snoephartje, leuk voor Valentijnsdag

bron

Heb je nog Candy Canes over van kerst en weet je niet wat je er mee moet, dan laat Marieke van gewoonmarieke.com zien dat je er lekkere chocolade harten van kan maken.

cancy cane hart, leuk voor Valentijnsdag

bron

Maak hartjes koekjes met een gaatje erin. Leg deze op een glaasje drinken en prik het rietje er doorheen.

hartjes koekje, leuk voor Valentijnsdag

bron

Het ziet er leuk uit maar is ook gezond: tomatenhartjes! Snijd van twee snoeptomaatjes een schuin hoekje af en prik ze aan een prikkertje. Het prikkertje kun je dan eventueel nog versieren zodat deze op een pijl lijkt.

tomaten hartjes

bron

Maar dit kan natuurlijk ook gemakkelijk met kleine knakworstjes en kaas:

worst hartje, leuk voor Valentijnsdag

bron

Deze lekkere en gemakkelijke slagroomtruffels heb ik een hele tijd geleden gemaakt. Na het maken ervan kun je natuurlijk ook het prikkertje laten zitten en deze laten lijken op een pijl.

slagroomtruffels, leuk voor Valentijnsdag

bron

Een Valentijnsbento om mee te geven aan je kindjes. Een bento is van origine een Japanse lunch, maar tegenwoordig wordt het ook veel gegeten in Amerika en in Europa. Het gaat erom dat een bento lekker en gezond is, maar er ook leuk uitziet

bento, leuk voor Valentijnsdag

bron

Plaats je gepelde ei wanneer je hem gekookt hebt en deze nog warm is in een stuk karton (van een melkpak oid), druk er een japans eetstokje in en maak deze vast met elastiekjes. Laat het ei afkoelen en je hebt een ei in de vorm van een hart.

ei in de vorm van een hart, leuk voor Valentijnsdag

bron

Gelukskoekjes die ik eerder een keer gemaakt heb. Zet leuke, lieve teksten op briefjes en stop deze er in.

gelukskoekjes, leuk voor Valentijnsdag

bron

Dip marshmallows in de chocholade en bedek ze met rode, witte en roze strooiversiering.

marshmallows versieren, leuk voor Valentijnsdag

bron

Hopelijk heb je er leuk ideeën van gekregen. Wat gaan jullie dit jaar voor Valentijnsdag maken?

♥ Marleen ♥

Comments

comments

Geef een reactie

Previous Post
«
Next Post
»
Populaire berichten