Getest: het maken van cakepops…

Gepost door Marleen 6 reacties


Omdat mijn vader bijna jarig is en ik heb beloofd iets lekkers voor de kindjes te maken, wilde ik van te voren eens cakepops gaan uittesten. Op internet zie je de mooiste creaties voorbij komen en ook duidelijke uitleg dus ik ging eens kijken wat ik nodig had.

Na wat research op het wereld wijde web besloot ik twee varianten te maken:

1. verkruimelde oreokoekjes met roomkaas
2. verkruimeld biscuit met roomkaas

Omdat ik niet in het wilde weg van alles wilde gaan bestellen zonder te weten of ik er erg enthousiast van zou worden (o.a. candy melts en lolly stokjes) besloot ik witte chocolade te gebruiken om ze in te dippen en satéprikkers als stokjes (natuurlijk met de platte kant in de bolletjes, ik wilde niet verantwoordelijk gehouden worden voor een wang-perforatie ;-)).

Ik gebruikte de staafmixer om de koekjes en het biscuit (apart van elkaar) te verkruimelen, daarna deed ik er roomkaas bij totdat het een soort grof deeg werd, net vast genoeg om er balletjes van te draaien.
Nadat ik de balletjes gedraaid had, heb ik ze voor 20 minuutjes in de vriezer gedaan. Voordat ik ze uit de vriezer haalde smolt en kleurde ik de witte chocolade. Ik heb niet echt een spetterende kleur gebruikt omdat dit mijn test-pops zouden zijn, maar het kleuren met Wilton gelpaste ging erg goed.

Bakje met gesmolten chocolade: check…
Satéstokjes: check…
Balletjes uit de vriezer: check…
Halve witte kool om stokjes in te prikken: check… (tja, ik kon zo snel geen piepschuim vinden)

Toen kon het grote feest beginnen. Ik doopte eerst de stokjes een klein stukje in de chocolade waarna ik ze in de balletjes stak (tot ongeveer de helft van een balletje). Daarna heb ik nog wat crisco in de chocolade gedaan om het iets vloeibaarder te maken en toen kon het dippen beginnen.

Op internet had ik gelezen dat je niet echt moet roeren met je stokje omdat het balletje er dan vanaf kan gaan maar dat je hem echt alleen moest dippen. Ik draaide het stokje wel een beetje rond (balletje bleef dan op dezelfde plek) zodat hij aan alle kanten goed geraakt werd. Daarna het teveel aan chocolade eraf getikt, nog een beetje rondraaien en laten drogen. Sommigen heb ik als test bedekt met sprinkels, anderen heb ik later wat besprenkeld met de chocolade die over was. Het is mooier om verschillende kleuren te gebruiken maar voor mijn testpops was dit niet nodig.

En toen waren ze klaar om geproefd te worden. Niet alleen ik, maar ook mijn vriend en ouders waren de proefkonijnen. En de smaak……viel TEGEN!  De cakepops van oreo’s waren te overheersend, als je een hele cakepop at was je meteen een beetje misselijk (en dat ben ik niet snel van zoetigheidjes ;-)). De pops van biscuit waren lekkerder maar ontzettend klef, alsof je vochtige cake aan het eten was terwijl ik er niet al te veel roomkaas bij had gedaan. Misschien moet je wennen aan de structuur, maar het leek net alsof de vulling droger moest zijn en het voelde alsof dit zo niet de bedoeling zou moeten zijn. Maar je kunt ze niet luchtiger maken want dan kun je er geen balletjes van draaien.

Ik had het idee om cakepops te gaan maken voor de verjaardag maar in de prullenbak gegooid (en stiekem rondgesurfd naar ervaringen over de cakepopmaker omdat dan schijnbaar wel luchtige cakeballetjes ontstaan), maar toen ik er vanmiddag (bijna een dag later) nog eentje proefde, waren ze lekkerder. De pops van oreokoekjes waren nog steeds erg overheersend en niet mijn favoriet, maar de pops van biscuit vielen stukken beter in de smaak. Nu had je niet meteen het idee alsof je een vochtige cake in je mond had, maar dat de structuur en het ‘kleffe’ om het even oneerbiedig te noemen wel zo hoorde te zijn. Misschien heeft het gewoon even tijd nodig om in te trekken. Ze zijn nog steeds erg machtig en ik denk dat ik ze de volgende keer kleiner maak (en misschien wat vanillesuiker bij de roomkaas). Al ben ik nog steeds aan het twijfelen of luchtige cakeballetjes die je vult niet lekkerder zijn.

Wat vinden  jullie van cakepops, hebben jullie dezelfde ervaring en wat vinden jullie lekkere combinaties (cake + vulling)? Het lijkt me dat het niet te zoet moet zijn want dan wordt het te veel in combinatie met de chocolade. En laten jullie ze ook een nachtje in de koelkast staan om ze beter te laten smaken?

Ik ben er dus nog niet helemaal over uit wat ik ervan vind maar ze zijn zo leuk om te zien en om te maken…….TO BE CONTINUED!

Oh ja, hieronder nog een keer het resultaat van dichtbij. Ze zijn niet mooi rond en even snel snel versierd omdat het bedoeld was als test, maar ik ben er niet ontevreden over:

(klik op de afbeelding om te vergroten)

Comments

comments

Geplaatst in Cakepops

Geef een reactie

6 Reacties
jan 9, 2012
06:57
#1 Cindy :

Gisteren ook voor het eerst de pops gemaakt. Van verkruimelde cake met mascarpone, nutella en frosting. Ook alles om te testen. Maar ook enorm klef, leek wel cakebeslag. Smaak wel goed, maar ieuw, wat een kleffe hap.
Maar een paar gemaakt, dus niks over voor een nachtje koelkast helaas… Maar ik blijf bij cupcakes!

feb 1, 2012
09:35
#2 Miranda :

Ik heb een kant en klare cake gebruikt, die verkruimeld en wat icing er door gedaan zodat je balletjes kan maken. Ik heb dan wel die Candy melts gebruikt, en er wat cryso (of zo iets, weet even de naam niet meer precies) doorgedaan, dat het wat vloeibaarder wordt.
Ik moet zeggen dat het mij niet is tegen gevallen, en echt klef was het ook niet. Omdat ik een goedkope cake gekocht had, overheerste wel een beetje de citroensmaak van de cake. De volgende keer ga ik het met chocolade cake proberen. Mij is de eerste keer van het maken van cake pops niet tegengevallen.
Succes
Groetjes miranda

feb 1, 2012
09:56
#3 Marleen :

Bedankt voor je reactie Miranda. Wat voor icing had je gebruikt? Ik zal het ook nog wel eens willen proberen. Ik heb nu ook een cakepopmaker maar daar kun je alleen balletjes mee maken, geen andere vormen.

feb 22, 2013
07:31
#4 ikkuhh :

Cakepops zijn overheerlijk als je idd alleen een cake bakt lekker droog en dan aanmaakt met mascarpone net genoeg tot je een balletje kan draaien,.dan doe ik de icing frosting en versieren maar.Dan zijn ze niet klef of droog.

feb 22, 2013
08:58
#5 Marleen :

Bedankt voor de tip! Ik ga het gewoon nog een keer proberen. Ik denk dat ik de vorige keer gewoon te veel roomkaas erbij heb gedaan. Ze zien er ook altijd zo leuk uit, dus hopelijk smaken ze dan ook beter.

Trackbacks voor deze post.
Previous Post
«
Next Post
»
Populaire berichten