Gezonde traktatie van Rupsje Nooitgenoeg

Gepost door Marleen 1 reacties

Gezonde traktatie Rupsje Nooitgenoeg

Zoals jullie in deze post hebben kunnen lezen, is mijn jongste dochter 2 geworden. En dan moet er natuurlijk ook getrakteerd worden. Op het kinderdagverblijf geven ze aan dat de traktaties gezond moeten zijn, dus geen snoep of andere zoete/ vette dingen. Ik ben daar ook erg blij mee want in zo’n verjaardagsweekend gaat er al voldoende ongezond eten bij ze naar binnen. En het is ook heel erg leuk om gezonde traktaties te maken. Op internet zijn er veel voorbeelden te vinden, eerder heb ik al een gezonde afscheidstraktatie laten zien, deze post is hier te vinden.

Wie is Rupsje Nooitgenoeg?

Deze keer kwam ik tijdens het surfen op internet een traktatie tegen van Rupsje Nooitgenoeg.
Voor degene die Rupsje Nooitgenoeg niet kennen (wat ik eigenlijk niet verwacht want dit boekje is al ouder dan dat ik zelf ben en dat is al heeeel oud ;-)) hierbij een korte toelichting:
Rupsje Nooitgenoeg is de hoofdpersoon in het gelijknamige prentenboek voor kleuters. Het gaat over een rupsje dat altijd honger heeft. Gedurende het grootste deel van het boek is het rupsje aan het eten, tot het rupsje zich aan het eind van het boek ontpopt tot een mooie vlinder.

Het is een erg leuk boekje met zeer mooie illustraties:

Rupsje Nooitgenoeg    Achterkant prentenboek Rupsje Nooitgenoeg

 (bron)

Bij de op internet gevonden traktatie zag je een papieren rupsje uit een appel komen. Een erg leuk idee, maar er zitten nogal wat kleine kindjes in de groep bij mijn dochter en die kunnen nog niet zelf een hele appel eten. Maar Rupsje Nooitgenoeg bleef wel door mijn hoofd spoken. Ik heb daarna nog wat rondgekeken op internet voor traktaties van Rupsje Nooitgenoeg. Ik ben hierbij wel wat leuke ideetjes tegengekomen, maar niet precies wat mij geschikt leek voor het kinderdagverblijf en snel en gemakkelijk te maken was. Ik heb er daarom zelf een variant op verzonnen.

Het volgende heb je nodig:

  • (tapas)prikkertjes
  • komkommer
  • worst
  • kaas
  • witte (pitloze) druiven
  • snoeptomaatjes
  • uitgeknipte printjes van het hoofdje van Rupsje Nooitgenoeg
  • schaal

Het maken van de traktatie:

Allereerst heb ik aan de tapasprikkertjes (die zijn iets dikker en langer dan de gewone cocktailprikkertjes) enkele druiven en een snoeptomaatje geregen. Op het uiteinde heb ik een afbeelding van het gezicht van Rupsje Nooitgenoeg geprikt en klaar was het rupsje. Ik heb de afbeeldingen van het gezichtje wel gelamineerd zodat ze niet om zouden buigen en niet nat zouden worden van het vocht van het tomaatje. Toen de rupsjes klaar waren heb ik stukjes worst, komkommer en kaas gesneden en er een gaatje in gemaakt, alsof er een rupsje doorheen was gekropen. Je kunt hier natuurlijk van alles voor verzinnen, ook koekjes of cakejes met een gaatje erin. Hierna is alles op een leuke schaal gelegd en klaar was de traktatie.

Waarschijnlijk is deze traktatie al wel door iemand eerder in een vergelijkbare vorm gemaakt, al ben ik hem zo nog niet tegen gekomen, maar het leek me toch wel leuk om hem ter inspiratie te laten zien.
Een snelle, gemakkelijke en gezonde traktatie om te maken:

Gezonde traktatie Rupsje Nooitgenoeg

Comments

comments

Geplaatst in Traktatie

Geef een reactie

1 Reacties
nov 2, 2012
19:46
#1 Ikram :

Heel leuk dit! Geeft de kindjes zeker zin om gezond te eten :D

Previous Post
«
Next Post
»
Populaire berichten