Bakvorm verhogen voor hoge biscuits

Gepost door Marleen 5 reacties

Na een veel te lange vakantie…of nou ja ik heb niet de hele tijd vakantie gehad….is er weer voldoende tijd om mijn blog bij te werken en bij te houden. Ik heb de laatste tijd niet stil gezeten, er is dus voldoende om over te schrijven. Ik begin met een handige baktip.

Ik vind het zelf erg mooi wanneer een biscuit (taart) hoog is. Je kunt de zijkanten dan goed versieren en het geheel oogt wat meer in verhouding. Ik heb daarom ooit wel eens een bakblik met wat meer beslag gevuld om dan na het bakken een biscuit uit de oven te halen die over de rand was gelekt en helemaal krom was.

Maar hoe kun je dan een mooie hoge biscuit krijgen met de ‘standaard’ bakblikken die een hoogte hebben van zo’n 7 cm? Heel simpel…door de zijkanten te verhogen met bakpapier. Hieronder leg ik uit hoe je het doet.

Je bakblik verhogen voor mooie, hoge biscuits

How-to bakvorm verhogen om zo hoge biscuit te bakken

Bedek de bodem van de springvorm eventueel met bakpapier. Dit is niet per se nodig, je kunt hem ook beboteren en er wat bloem in verstuiven (uitgebreide uitleg zie hier), maar ik vind dit gemakkelijk en snel werken. Vervolgens beboter je de rand van de springvorm en ‘plak’ je er een strook bakpapier tegen. Waar de bakpapier elkaar overlapt, smeer je er nog wat boter tussen zodat het goed blijft zitten. Doordat de bodem en de zijkanten nu bijna geheel zijn bedekt met boter en bakpapier, is het niet nodig de vorm met bloem te bestuiven. De kans dat het biscuit blijft plakken is nu namelijk erg klein.

Vervolgens vul je de vorm met het beslag, natuurlijk wel met meer beslag dan anders want de biscuit moet de hoogte in! Je zet de gevulde springvorm in de oven en je hoeft niet bang te zijn dat het beslag over de rand loopt. Resultaat: een mooie, hoge biscuit die klaar is om gevuld en bekleed te worden!

Tip

  • Waarschijnlijk wist je dit al, maar de onderkant van de gebakken biscuit wordt uiteindelijk de bovenkant van de taart. Zo wordt de taart mooi strak en hoef je niks bij te snijden.

Veel bakplezier!

♥ Marleen ♥

Comments

comments

Geef een reactie

5 Reacties
okt 14, 2013
20:12
#1 Stena :

En wat is de recept van de bescuit?

okt 15, 2013
08:24
#2 Marleen :

Ik gebruik zelf altijd de mix van Funcakes (o.a. te koop bij de Makro, taartwinkels, Jamin e.d.). Daar hoeven alleen eieren en water bij en je krijgt een ontzettend lekkere biscuit. Maar je kunt ze ook zelf maken. Op deleukstetaarten.nl vind je diverse recepten: http://www.deleukstetaarten.nl/recepten/3/Bakken+-+Taartbodems/.
Succes!

okt 15, 2013
08:39
#3 s :

Ik heb laatst ook die bescuit mix van jamin gekocht en geprobeerd. Normaal zet je dan 330gr mix maar ik deed het dubbele en dan met de eieren en het water ook. Resultaat ik kreeg geen luchtigw cake maar meer een spons cake. Misschien omdat ik kleurstof erin had gstopt of te lang in de oven?

okt 15, 2013
09:04
#4 Marleen :

Was dat eigen merk of van Funcakes? Voor de luchtigheid is het belangrijk om wat langer te mixen. Ik mix vaak op de snelste stand zo’n 7 a 8 minuten en dan nog een minuutje of 2 op de langzaamste stand. Als je beslag nog sponsachtig/vochtig was, dan is de kans groot dat hij nog niet helemaal gaar was. Wanneer ik extra beslag gebruik om een hoge biscuit te bakken, dan moet hij echt heel erg lang in de oven. Ik gebruik wel eens een Ikea Blanda schaal met een diameter van 12 cm. Die is in het midden dan ook best dik waardoor hij langer dan 50 minuten in de oven moet voordat het binnenste deel ook helemaal gaar is. Je kan controleren of de biscuit gaar is door er een satéprikker in te stoppen. Als die er droog uitkomt dan is hij klaar. Prik voor de zekerheid op verschillende plekken. De biscuit veert dan ook mooi terug wanneer je hem aan de bovenkant indrukt.
Wat voor kleurstof heb je gebruikt? Ik gebruik van gelcolors van Wilton en daar heb je niet veel van nodig. Dat zou dan ook niet de reden moeten kunnen zijn dat hij nog nat is.

okt 15, 2013
11:32
#5 s :

Het was van jamin eigen merk. Ik had 6 min hoge snelheid en 2min lage snelheid. De cake was zeker wel gaar heb geprikt zoals je zegt op bepaalde plekken het smaakte ook wel goed alleen droog. Alsof et normale cake was zoiets. Ik heb groene kleurstof van Wilton gebruikt een kleine thee lepel omdat ik veel beslag had. Maar het was geen zachte luchtige cake. Naja ik probeer het volgende week weer met Funcakes bescuit kijken hoe dat gaat zijn! Thanks voor je antwoord! Zal je laten weten hoe het gaat volgend week!

Previous Post
«
Next Post
»
Populaire berichten