How-to roos / bloem van fondant.

Gepost door Marleen 1 reacties

Eerder heb ik al drie how-to’s geplaatst over het maken van een roosje van fondant (1, 2, 3). Omdat het weer even geleden is, laat ik jullie nu een vierde variant zien. Deze is gebaseerd op een stoffen roos die ik ooit op een kledingstuk heb gezien.

Wat heb je nodig:

 • fondant
 • roller
 • crisco of bakmat
 • ronde uitsteker

How-to roosje of bloem van fondant:

How-to roos / bloem van fondant.

 1. Je rolt de fondant lekker dun uit. Ik gebruik hiervoor mijn Ikea bakmat, ideaal omdat de fondant er niet aan blijft plakken. Op de foto zie je deze alleen niet, want de print op de bakmat maken de foto’s niet echt duidelijk. Je kunt natuurlijk ook je keukenblad insmeren met crisco en hier de fondant op uitrollen.
 2. Wanneer de fondant dun is uitgerold, steek je 10 cirkels uit: 9 zijn er nodig voor de bloem en eentje gebruik je als basis om de ‘bloemblaadjes’ op te plakken.
 3. Om een bloemblaadje te maken vouw je allereerst een rondje dubbel. Druk hem niet hard aan.
 4. Vervolgens ga je hem aan de zijde van de naad zigzaggend opvouwen. Ik vouw hem meestal 4 keer op, zo krijg je twee plooitjes te zien. Het lijkt moeilijker dan dat het is. Wanneer je met je ene hand het midden van de naad vastpakt en met je andere hand een uiteinde van de naad en je brengt ze naar elkaar toe, dan ontstaan er al vanzelf twee ‘boogjes’. Herhaal dit ook aan de andere kant en je bent klaar.
 5. Knijp het uiteinde wat bij elkaar.
 6. Door het zigzaggen en fijnknijpen van de naad gaan de twee ‘blaadjes’ al wat open staan, met je vingers kun je ze nog een beetje modelleren.
 7. Uiteindelijk heb je 9 bloemblaadjes een een rondje dat als basis zal gaan dienen.
 8. Plaats 5 bloemblaadjes op het basisrondje.
 9. Druk ze in het midden aan zodat ze goed blijven zitten. Je kunt van te voren met een kwastje het basisrondje wat nat maken, dan blijven de bloemblaadjes nog beter plakken.
 10. Plaats vervolgens 3 blaadjes in het midden.
 11. Druk ook deze in het midden goed aan.
 12. Nu kun je er voor kiezen om het laatste blaadje in het midden te bevestigen (12a) of er een knopje van fondant in te maken (12b).

En klaar is kees, een mooie roos of bloem van fondant voor op je taart of cupcake (ik ben er nog niet helemaal uit hoe ik het moet noemen, maar ben ook niet echt een bloem-deskundige). Het is ook erg leuk om verschillende kleuren voor de blaadjes te gebruiken, of bijvoorbeeld de bloem van donker naar licht op te bouwen.

Hopelijk was deze how-to duidelijk, als er vragen zijn dan hoor ik ze graag.

Succes!

♥ Marleen ♥

 

 

Comments

comments

Geplaatst in How-to's, Tips & Tricks

Geef een reactie

1 Reacties
jan 24, 2013
17:19
#1 Ikram :

Waw ziet er ingewikkelder uit dan het lijkt :D

Previous Post
«
Next Post
»
Populaire berichten