Kabouter Plop taart met geboetseerde Plop

Gepost door Marleen 2 reacties

Begin ik een blog omdat ik het erg leuk vind om taarten te maken….en dan post ik vervolgens al weer 3 maanden geen enkele taart. Niet dat ik er geen gemaakt heb, ik loop alleen een beetje achter (zoekt nu haastig naar de schaam smiley). Maar vandaag laat ik er weer eentje zien en wel eentje voor, naar ik denk, mijn allergrootste fan (en hopelijk mijn toekomstige schoonzoon maar dat even terzijde). Een heuse kabouter Plop taart.

Een jaar geleden maakte ik een Bumba taart voor Tijl, maar in het afgelopen jaar heeft hij denk ik wel 3926 afleveringen van kabouter Plop gekeken. Op een gegeven moment ben je ook gewoon te oud voor Bumba en steek je over naar kabouter Plop. Het onderwerp van de taart voor zijn derde verjaardag stond dus al snel vast.

Het leek me leuk om kabouter Plop te boetseren. Maar alleen is ook maar alleen, daarom zou hij vergezeld worden door een geboetseerde Kwebbel. Doordat kabouter Plop en Kwebbel een zeer herkenbare stijl qua kleding en accessoires hebben, hoefden ze niet levensecht geboetseerd te worden. Ik had ze allebei anders in mijn hoofd, maar op zich ben ik wel tevreden met het resultaat.

De paddenstoel was ook erg leuk om te maken. Hiervoor heb ik een biscuit gebakken in een klein schaaltje en het onderste gedeelte gemaakt van biscuit uit een springvorm met een diameter van 12 cm. Tussen de twee delen van de paddenstoel zit een kartonnetje en in de ‘stam’ een rietje om te zorgen dat het niet in elkaar zou zakken. Het bleef in ieder geval goed staan, als was het niet echt lang nodig. De jarige job was zo blij met de taart dat deze aan alle kanten werd bekeken, ‘bevoeld’ en geproefd waardoor hij vrij snel al gedeeltelijk was ontleed. Een groter compliment kun je natuurlijk niet krijgen!

Foto’s kabouter Plop taart

Kabouter Plop taart

Als laatste nog een fotootje van de taart na het uitblazen van de kaarsjes, gewoon omdat het zo leuk is om te zien hoe enthousiast het jarig jobje is.

Kabouter Plop taart

♥ Marleen ♥
p.s. als je op de hoogte wilt blijven van wat ik allemaal blog, dan kun je aan de rechter zijde van de site abonneren op deze blog. Je ontvangt dan een bericht wanneer ik een nieuwe blogpost heb geplaatst. Je kunt mijn blog natuurlijk ook toevoegen aan je Bloglovin’ account (Bloglovin’ is een gratis online dienst/app die ervoor zorgt dat je in één handig overzicht precies kunt zien welke van je favoriete blogs een nieuw artikel online hebben geplaatst).

Comments

comments

Geplaatst in Taarten

Geef een reactie

2 Reacties
jan 31, 2013
20:36
#1 Lonneke :

Wauw Marleen, elke keer overtref jij de vorige prachtige taart! Wat een mooi Plop exemplaar!

feb 3, 2013
14:11
#2 Ikram :

Mjammie! Ziet er lekker en mooi uit zeg! Fantastisch voor kids om zo’n lekkernij te krijgen toch :D

Previous Post
«
Next Post
»
Populaire berichten