Makkelijk te maken traktatie (snoepijsje)

Gepost door Marleen 2 reacties

Traktatie snoepijsje, snoepjes in een ijsbakje

Even een korte post over een traktatie die bijna net zo snel te maken is als het typen van deze blogpost. Mijn dochter heeft deze traktaties uitgedeeld op haar verjaardag die we vierden met familie en vrienden. Ik wilde iets maken dat ik al enkele dagen van te voren kon voorbereiden zodat ik me daar op de dag zelf niet druk over hoefde te maken.

Benodigdheden:

  • ijscoupes (bakjes)
  • snoepjes (schuimpjes e.d.)
  • prikkertjes met parasolletje
  • doorzichtige folie
  • leuk lintje

Hoe maak je ze?

In het ijsbakje kunnen niet al te veel snoepjes (wat op zich niet zo erg is want waarschijnlijk hebben de kindjes zich tijdens de verjaardag al helemaal vol gegeten ;-)). Ik heb er wat kleine snoepjes in gedaan en daarbovenop een groot schuim (spek)snoepje in de vorm van een ijsje. Je hebt ook van die grote ronde schuimpjes (spekjes) die je kan gebruiken, maar die kreeg ik zo snel niet gevonden. Zo lijkt het echt op een ijsje. Parasolletje erin, folie eromheen en dat vastmaken met een lintje.

Ik heb er nog een klein cadeautje, een roltong fluitje, bij gedaan. Je kunt er ook eventueel een leuk labeltje aan hangen met een foto van het jarig jobje.

Leuk en gemakkelijk om te maken!

Comments

comments

Geplaatst in Traktatie

Geef een reactie

2 Reacties
mei 29, 2018
07:36
#1 Marith :

Mag ik vragen waar je de ijsschuimspekken hebt gevonden?

mei 29, 2018
07:51
#2 Marleen :

Ik heb deze destijds op de markt gekocht. Misschien hebben ze zoiets ook bij van die ouderwetse snoepwinkeltjes.

Previous Post
«
Next Post
»
Populaire berichten