Is het een vliegtuig, is het een vogel? Nee, het is een Mega Mindy taart!

Gepost door Marleen 0 reacties

Jarig jobje Fleur, waar ik vorig jaar nog een mooie prinsessentaart voor mocht maken, werd  al weer 6 jaar. Dit jaar werd het geen prinsessen – of K3 taart, maar een stoere Mega Mindy taart. De enige wens van Fleur was dat er wel wat op de taart moest staan van massief fondant, want dat vindt ze altijd lekker om op te eten (voor het geval dat de mama van Fleur dit artikel ook leest: ik ben op geen enkele manier verantwoordelijk voor een hoge tandartsenrekening).

Mega Mindy masker van fondant

Ik koos er deze keer niet voor om een Mega Mindy te boetseren, het leek me leuk om het altijd zeer herkenbare Mega Mindy masker op de taart te leggen. Het masker is erg gemakkelijk om te maken dus ik heb er geen foto how-to van gemaakt. Als die wens er toch is, dan hoor ik dat graag.   

Ik heb een foto van het masker uitgeprint, uitgeknipt, op het uitgerolde roze fondant gelegd en ik heb toen de vorm uitgesneden. Daarna heb ik wat structuur (diepte) aangebracht met diverse modelling tools en zilverkleurige suikerparels aangebracht om hem vervolgens op de achterkant van een soeplepel te laten uitharden. Je kunt ook wel een schaaltje of iets dergelijks gebruiken, maar die hebben vaak een platte onderkant waardoor het masker niet zo mooi bol wordt.

Mega Mindy letters van fondant

Daarna heb ik op het wereld wijde web gezocht naar een lettertype dat past bij het lettertype dat wordt gebruikt bij Mega Mindy. Via het forum van deleukstetaarten.nl kwam ik op de volgende site: klik. Je kunt dit lettertype niet gratis downloaden, maar je kunt wel een proeftekst typen. Ik heb dat gedaan en vervolgens hiervan een print screen gemaakt waardoor ik de juiste tekst toch kon uitprinten in de gewenste grootte. Deze letters heb ik uitgeknipt en op het fondant gelegd zodat ik ze uit kon snijden.

Mega Mindy taart

Met deze letters, het Mega Mindy logo en het masker bovenop is het een echte Mega Mindy taart geworden, een taart die ontzettend leuk was om te maken.

Mega Mindy taart Een fijne dag!

En voor als het slechter weer wordt: veel bakplezier ;-).

♥ Marleen ♥

Comments

comments

Geplaatst in Taarten

Geef een reactie

Previous Post
«
Next Post
»
Populaire berichten