Mr. Jummy (Sultana) verjaardagstaart!

Gepost door Marleen 6 reacties

Mr. Jummy (Sultana) verjaardagstaart met geboetseerde mr. Jummy

Mijn jongste dochter werd deze week 2 jaar. En dat moest natuurlijk gevierd worden.
Al wekenlang sleept ze haar lievelingsknuffel, een kermisversie van de mr. Jummy (Sultana) pop overal mee naar toe, als je niet beter wist zou je denken je dat ze een siamese tweeling zijn. Ik was er dus al snel uit dat deze knuffel op de taart moest komen.

Vlakkenverdeling mr. Jummy

Aangezien het klein gevierd werd, was het niet nodig om een ontzettend grote taart te maken. Ik wilde in ieder geval mr. Jummy gaan boetseren. Over de uitvoering van mr. Jummy hebben ik even zitten dubben, hoe kreeg ik dat vlakkenpatroon zo mooi mogelijk op een klein geboetseerd poppetje. Uiteindelijk, met tips van het forum van ‘de leukste taarten’, heb ik gekozen voor het beschilderen van het fondant. Hiervoor verdun je eetbare kleurstoffen met een alcoholhoudende drank, citroensap, water of rejuvenator spirit. Dat laatste is speciaal geschikt voor het verdunnen van kleurstoffen of kleur te maken van eetbare kleurpoeders. Wanneer je een alcoholhoudende drank of die rejuvenator spirit gebruikt, dan droogt het sneller doordat de alcohol verdampt.

Ik heb eerst geprobeerd gelcolors van Wilton te verdunnen met wodka, maar dat mengde niet helemaal goed. Ik had ook nog eetbare kleurstoffen van de toko, op waterbasis, en dat mengde wel erg goed. Ik heb eerst even geschilderd op een proefstukje fondant om de kleur te testen en zag hierbij dat het inderdaad vrij snel droog is. Het was gemakkelijker om te doen  dan verwacht. De taart zelf, met een biscuit uit een (blanda) schaal met een diameter van 20 cm, heb ik verder niet al te wild versierd.

Het resultaat is erg leuk geworden, mijn dochter herkende ‘poppetje’ (zoals ze mr. Jummy zelf noemt) meteen. De echte mr. Jummy was ook erg blij met het resultaat zoals je op onderstaande foto’s ziet ;-).

De volgende keer als ik twijfel hoe ik iets in moet vullen of kleuren dan zal het beschilderen zeker weer een goede optie zijn.

Hierbij nog wat foto’s: Mr. Jummy (Sultana) taart

 

Comments

comments

Geplaatst in Taarten

Geef een reactie

6 Reacties
okt 28, 2012
10:23
#1 kim :

hij is echt ontzettend gaaf zeg. hij lijkt ook zo goed.
en het vakjespatroon is erg mooi erop geschildert

okt 28, 2012
11:46
#2 Marleen :

Dank je wel!

okt 28, 2012
12:28
#3 Christel :

Ik moest twee keer kijken om te zien of je niet de ‘echte’ Mr. Jummie op de taart gezet had. Knap hoor!

nov 2, 2012
19:13
#4 Ikram :

Net je blog ontdekt en vind hem nu al super :D Je hebt er in ieder geval een followster bij! :)

jan 29, 2013
16:56
#5 maybrit :

wauw gave site, nu wordt ik wel heel nieuwschierig naar iris haar taart

Trackbacks voor deze post.
Previous Post
«
Next Post
»
Populaire berichten