Nederlandse foodblogs

Gepost door Marleen 1 reacties

Na mijn eerste post over Amerikaanse cookieblogs wil ik jullie nu aan drie Nederlandse foodblogs voorstellen. Want ook in ons kleine kikkerlandje zit er heel wat blog-en-baktalent. Onderstaande blogs volg ik al weer een tijdje en zijn echte aanraders om ook te gaan volgen. Ik heb de blogs in willekeurige volgorde geplaatst:

Nederlandse foodblog 1: Gewoon Marieke

Nederlandse foodblog Gewoon Marieke

Zoals ze zelf ook op haar blog omschrijft is ze een creatieve duizendpoot die houdt van koken en partystyling, hierover blogt ze dan ook. Daarnaast ontwerpt ze printables voor Dessert-tables die je terug kan vinden in haar webshop.

Gewoonmarieke.com is een ontzettend leuke blog met veel creatieve ideeën, lekkere recepten en nog veel meer! Wil je een mooie Dessert-table maken (een tafel vol zoete hapjes voor iedere gelegenheid) dan ben je hier zeker aan het goede adres.

Nederlandse foodblog 2: Laura’s Bakery

Nederlandse foodblog Laura's Bakery

Laura, een Haarlemse dame van 22 jaar, stond al vanaf kinds af aan graag in de keuken. Later zijn naast het bakken ook taartdecoratie, (food) fotografie en bloggen er als hobby bij gekomen. Deze blog is ze allereerst gestart om foto’s van haar creaties aan familie en vrienden te laten zien, maar inmiddels is dit uitgegroeid tot een blog die bezocht wordt door vele bakliefhebbers.

Op Laura’s Bakery vind je allereerst ontzettend mooie foto’s van alle mooie en lekkere dingen die ze maakt, maar ook recepten, how-to’s en reviews. Afgelopen december heeft ze als een ware adventkalender elke dag een artikel gepost met een op kerst geïnspireerde lekkernij. Bij elk artikel was duidelijke uitleg te vinden zodat het door iedereen te maken was. Kortom, een blog die voor veel inspiratie kan zorgen, niet alleen voor een beginner maar ook voor iemand die vaker in de keuken staat!

Nederlandse foodblog 3: Culy.nl

Nederlandse foodblog Culy

Culy.nl is een professionele blog en omschrijft zichzelf als volgt: ‘Op Culy.nl inspireren we je dagelijks met artikelen waar het water je van in de mond loopt. Van lekkere recepten tot bijzondere food fotografie, en van handige filmpjes over eten tot slimme tips voor in de keuken. We halen het mooiste en beste uit zowel onze eigen keuken als wat we op het web vinden, bij culinaire blogs en websites van zowel nationale als internationale bodem’.

Er worden elke dag diverse artikelen geplaatst met uiteenlopende food-gerelateerde onderwerpen die altijd leuk om te lezen zijn. Een aanrader om dagelijks een bezoekje aan te brengen.

Naast deze drie blogs zijn er natuurlijk nog meer Nederlandse foodblogs, die komen een volgende keer aan de beurt. Welke Nederlandse foodblogs vind jij echt een aanrader om te volgen?

♥ Marleen ♥

Comments

comments

Geef een reactie

1 Reacties
jan 21, 2013
08:29
#1 Ikram :

Culy is awesome :) Ik kan er echt uren op rondsurfen en leuke (én lekkere) plaatjes kijken :D En meestal ook wat ideeën opdoen om te koken Yum!

Previous Post
«
Next Post
»
Populaire berichten