Met liefde gemaakte ‘no bake cheesecake’ (moederdagidee)

Gepost door Marleen 0 reacties

No bake cheesecake totaal

Wil je je moeder op deze Moederdag eens op een andere manier verrassen dan met een bloemetje, maak dan een lekkere cheesecake voor haar. Vandaag leg ik uit hoe je deze maakt.

Een cheesecake is iets typisch Amerikaans en is een taart met een vulling van roomkaas op een krokante bodem van koekdeeg. Het leuke van cheesecake is dat je lekker kan variëren met de decoratie en de vulling. Hieronder laten we zien hoe je een lekkere cheesecake maakt met frisse en fruitige ingrediënten zoals citroen en aardbei. De taart is gemakkelijk te maken en hoeft niet in de oven.

Wat heb je nodig voor deze no-bake cheesecake?

Ingrediënten

Bodem

  • Mix voor kruimelbodem (Dr. Oetker)*
  • 60 gram roomboter

* Dit kun je ook vervangen door 200 gram biscuitjes of bastognekoeken die je verkruimeld hebt. Doe er dan 75 gram roomboter bij i.p.v. 60 gram.

Vulling

  • 500 gram mascarpone
  • 250 gram crème fraîche
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Citroenrasp van 1 citroen
  • Een bakje aardbeien.
  • Jelly toetje in de smaak aardbei (Dr. Oetker)

Aardbeiensaus

  • 100 gram aardbeien
  • Ca. 1 eetlepel citroensap
  • 20 gram suiker

Benodigdheden

  • 12 Glazen of een bakvorm*
  • Vierkante/ rechthoekige schaal
  • Spatel
  • Lepel
  • Mengkom
  • Pan
  • Hartjes uitsteker

* Je kunt deze taart maken in een springvorm en later in stukken snijden, maar het is ook erg leuk om het te presenteren in glazen.

Bereiding no bake cheesecake

De taart is zo gemaakt, maar de decoratie van Jelly heeft iets meer tijd nodig. Begin hier dan ook een dag van te voren mee, dan heb je het al klaar als je de taart af gaat maken.

Bereiding Jelly voor de hartjesdecoratie

Recept no bake cheesecake, uitleg jelly hartje

Breng een halve liter water aan de kook en voeg het poeder in de verpakking toe. Roer het geheel door totdat al het poeder is opgenomen. Giet het mengsel in de schaal en laat het even afkoelen. Zet het geheel vervolgens voor 2 uur in de koelkast. Hierna heeft het mengsel zich gevormd tot echte jelly. Plaats de jelly voor minimaal een uur in de vriezer, het is namelijk beter te verwerken wanneer het bevroren is.

Bereiding cheesecake

Recept no bake cheesecake

Bodem
Smelt de boter op een klein vuurtje en voeg deze bij de koekkruimels. Verdeel de koekkruimels over de bodem van de glazen of de springvorm. Maak de bodem mooi strak met een lepel en druk het geheel goed aan. Stop de glazen of de springvorm in de koelkast zodat het uit kan harden. We gaan nu verder met de vulling en de aardbeiensaus.

Vulling
Rasp de schil van de citroen en mix dit samen met de mascarpone, crème fraîche, suiker en vanillesuiker goed door elkaar.

Taart
Dan kunnen we de taart op gaan maken.
Houd wat aardbeien apart ter decoratie. Snijd de aardbeien in plakjes en bedek de bodem hiermee. Voeg vervolgens de mascarponevulling toe en maak het met een spatel/ lepel mooi glad.

Bereiding aardbeiensaus

Maak 100 gram aardbeien schoon en pureer deze met de keukenmachine/ staafmixer. Breng het geheel op smaak met het citroensap en de suiker. Deze saus is ontzettend snel en gemakkelijk te maken en is ook ontzettend lekker bij een fruitsalade of een bolletje ijs.

Decoreren taart

Recept no bake cheesecake, taart opmaken

Haal de schaal met jelly uit de vriezer en klop de vorm op zijn kop op het keukenblad zodat de jelly loslaat uit de schaal. Steek er met de uitsteker hartjes uit en leg deze ‘nog bevroren’ hartjes op de vulling en druk het er zachtjes in. Laat het geheel een aantal uur opstijven in de koelkast.

Maak het bord op met de aardbeiensaus en wat gekleurde decoratiesuiker.
Een taart gemaakt met liefde, daar maak je je moeder zeker blij mee!

Tip:

Houd je niet zo van jelly, gebruik dan de uitsteker om de cheesecake te versieren met aardbeiensaus:

Recept no bake cheesecake, uitleg hartje aardbeiensaus

Hier nog wat foto’s van het resultaat, smakelijk eten!

No bake cheesecake

Alvast een fijne moederdag gewenst!

♥ Marleen ♥

Comments

comments

Geplaatst in Recepten, Taarten

Geef een reactie

Previous Post
«
Next Post
Populaire berichten