Pinterest, een nieuwe verslaving!

Gepost door Marleen 4 reacties

Je bent druk met hves, facebook, twitter en ga zo maar door. Er gaat geen minuut voorbij of je wilt even ‘checken’ hoe het met anderen op deze wereldbol gaat of even laten weten wat jij allemaal voor spannends meemaakt. Kost dit al te veel tijd, lees dan niet verder….

….want er is iets nieuws (nou ja nieuws, het is er al een tijdje maar ik kende het nog niet):  PINTEREST!

Wat is Pinterest?
Pinterest is een digitaal prikbord waar je mooie, leuke, bijzondere, interessante afbeeldingen die je op internet tegenkomt kan verzamelen en op verschillende ‘boards’ kan organiseren en delen met anderen. Ook kun je op Pinterest uuuuurenlang kijken naar foto’s die anderen hebben verzameld.

Hoe meld je je aan?
Je kunt inloggen via je Facebook of Twitter account, daarnaast kun je een account aanmaken bij Pinterest. Dit doe je niet door je zomaar te registreren. Je moet een uitnodiging aanvragen of een uitnodiging van iemand anders ontvangen en die volgt dan via de e-mail (waarom het op zo’n manier moet gaan snap ik nog niet). Heb je je account geactiveerd dan kun je eerst eens even rondkijken hoe anderen met dezelfde interesses hun boards (digitale prikborden) ingedeeld hebben of proefondervindelijk aan de slag gaan. Ik heb dat laatste gedaan, je kunt de boards toch oneindig wijzigen, verplaatsen of anders indelen dus als het niet helemaal past bij je wensen dan kun je het zo aanpassen dat het dat wel doet.

Wat kun je er mee?
Je kunt onder andere de volgende dingen doen met Pinterest:

  • je eigen foto’s uploaden en in een board plaatsen.
  • een ‘Pin it’ button in je werkbalk van je internet browser installeren. Als je dan op het wereld wijde web aan het surfen bent en je ziet iets wat interessant, leuk of inspirerend is, dan klik je op deze button. Hierna opent een nieuw scherm waarbij je vervolgens uit alles foto’s op die pagina kan kiezen. Je maakt een keuze en vervolgens selecteer je op welke van jouw  borden deze toegevoegd mag worden. Je kunt er dan eventueel commentaar aan toevoegen, dit is dan onder de foto te zien.
  • bij anderen op Pinterest rondkijken om ideetjes of inspiratie op te doen. Zie je iets leuks bij iemand anders, dan kun je die afbeelding ‘re-pinnen’ waardoor je hem aan een van je boards kan toevoegen.
  • via de zoekfunctie gericht op onderwerp zoeken. Aangezien er veel internationale pins opstaan is het verstandig om ook met engelse zoekwoorden te zoeken. Tip: gebruik in de zoekfunctie eens het woord ‘everything’, zo kom je vaak onverwacht leuke en bijzondere dingen tegen.
  • een andere ‘pinner’, als je met deze persoon heel veel interesses deelt, volgen. Je zal dan zijn/haar “pins” op jouw hoofdpagina zien.

De dingen die je ‘pint’ kun je vervolgens, als je wilt, delen via Facebook of Twitter.

Pinterest is dus niet alleen leuk om inspiratie op te doen, er staan ook veel tutorials of DIYs (did it yourselfs) op, erg handig als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een leuke traktatie of iets dergelijks. Daarnaast komen veel afbeeldingen van internationale blogs waar je naar toe gelinkt kan worden. Zo leer je ook weer nieuwe blogs kennen die je normaliter nooit tegen was gekomen.

Pinterest App
Aangezien ik al bijna vastgeplakt zit aan mijn Iphone ben ik erg blij dat er ook een Pinterest app bestaat. Zo kun je lekker onderuitgezakt op de bank ‘pins’ van anderen bekijken, je kunt ze ‘liken’ en ‘re-pinnen’ of er commentaar op geven. Ook kun je eigen foto’s toevoegen (uit de fotogalerij op je telefoon) aan een van je ‘boards’ zodat anderen deze ook kunnen bekijken. Je kunt nieuwe boards (categorieën) aanmaken en foto’s die je inspireren delen via Twitter of Facebook.

Ik ben wel benieuwd of jullie er al gebruik van maken en wat jullie er mee doen. In ieder geval veel plezier ermee! Als laatste wil ik aangeven dat ik op geen enkele manier aansprakelijk gesteld wil en kan worden voor de door deze post ontstane verslaving ;-).

 

Comments

comments

Geplaatst in Algemeen

Geef een reactie

4 Reacties
mrt 2, 2012
16:33

Hoi Marleen,

Leuke blogpost over Pinterest! ik heb al een uitnodiging aangevraagd, het is voor mij nu duidelijk wat ik ermee kan. Ben je zelf ook actief op Pinterest?

mrt 2, 2012
23:57
#2 Marleen :

Bedankt! Ik ben wel actief op Pinterest maar ik ben meer een volger. Ter inspiratie zoek ik dingen op en pin er soms een op mijn boardje. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt, succes!

apr 17, 2012
18:54
#3 Stephanie :

Hoi Marleen,
Zou je me een uitnodiging willen sturen? Alvast bedankt!

Trackbacks voor deze post.
Previous Post
«
Next Post
»
Populaire berichten