Een prinsessentaart!

Gepost door Marleen 0 reacties

In oktober was er weer een vriendinnetje jarig. Tara mocht deze keer 5 kaarsjes uitblazen. Toen ze drie werd, maakte ik voor haar een prinsessentaart en toen ze vier werd, werd het ook een prinsessen/meidentaart. Ook nu nog vindt ze prinsessen hartstikke leuk, dus de keuze was weer snel gemaakt.

Zo is de taart uiteindelijk geworden:

Prinsessentaart

Hieronder leg ik uit hoe je zo’n taart maakt:

How-to prinsessentaart

How-to prinsessentaart

  • Begin met het maken van het hoofdje en lijfje van Rice Krispies. Tijdens het boetseren houd ik er de schaal bij waar straks het biscuit voor de jurk in wordt gebakken. Zo kun je bekijken of de verhoudingen kloppen en het geheel bij elkaar past. En boetseer het lijfje en hoofdje iets smaller dan gewenst want er komt nog fondant over heen. Door het lijfje duw je een saté prikker, zodat het geheel straks mooi op de taart geplaatst kan worden. Je kunt dit al een dag van te voren maken en in de koelkast bewaren, maar je kunt het ook iets van te voren maken en een uurtje in de koelkast leggen. Zo koelt het af en wordt het wat harder.
    Bij eerdere taarten bedekte ik de boetseersels van Rice Krispies eerst met witte chocolade om het wat gladder te krijgen maar ik was deze keer vergeten chocolade te kopen. Gelukkig maar, want nu heb ik een betere manier gevonden om het geheel strak te bekleden. Je bekleedt de Rice Krispies twee keer. De eerste laag zorgt ervoor dat je de oneffenheden wegwerkt zodat je het vervolgens strak kan bekleden.
    Kneed voor de eerste laag een bolletje witte of huidkleurige fondant lekker zacht en rol het dan dun uit. Hier bekleed je het hoofdje en lijfje mee. Vet je handen goed in met Crisco en dan rol je de bal of het lijfje met fondant tussen je handen en dan druk je de fondant als het ware in alle gaatjes en hoekjes. Het maakt niet uit als je de Rice Krispies hier en daar nog ziet, hierna bekleed je namelijk het geheel met fondant in de kleur die het uiteindelijk moet zijn (huidkleurig voor hoofd en roze voor het lijfje). Als je de fondant goed doorkneedt en je handen invet dan kun je naden bijna helemaal wegwerken.
  • Voor de biscuit die de jurk/rok wordt gebruik je een schaal. Ik gebruik een Blanda schaal van de Ikea met een diameter van 20 cm. Zo’n biscuit moet wel wat langer in de oven omdat hij in het midden best dik is.
    Vul en smeer de biscuit af. Het hoeft allemaal niet al te netjes en aan de onderkant strak aan te sluiten, want er wordt straks een lap fondant over gedrapeerd.
  • Plaats aan de voorzijde van het biscuit een stukje wit fondant en bekleed dit met strookjes fondant die je golvend vastplakt. Om een soort kanten effect te krijgen kun je er met een prikker of spuitmondje gaatjes in prikken. Als deze ‘onderrok’ dan klaar is dan rol je de roze fondant uit en drapeer je die aan de achterzijde op het biscuit. De onderzijde snijd je wat golvend af. Aan de bovenzijde hoeft het niet al te netjes samen te komen maar zorg er wel voor dat het daar wat plat is zodat het lijfje er straks goed op geplaatst kan worden.
  • Prik het lijfje met het hoofdje op de rok en ga het geheel decoreren. Ik maakte eerste de haren door dikkere slierten van geel te rollen en plat te drukken/rollen. Hierna heb ik een kroontje op het hoofdje gezet, de naad tussen het lijfje en de rok weggewerkt met een lint met strik en de prinses een gezichtje gegeven. Daarna heb ik het lijfje aangekleed en de handjes toegevoegd die de vijf vasthouden.

En klaar was de prinses. Ze is wat steviger geworden dan van te voren bedacht, de volgende keer houd ik nog meer rekening met de fondant. Maar ja, van veel taart eten wordt je ook iets steviger en dat is heeeeelemaal niet verkeerd ;-).

Nog een fijne dag!

♥ Marleen ♥

Comments

comments

Geplaatst in How-to's, Taarten

Geef een reactie

Previous Post
«
Next Post
»
Populaire berichten