Een PSV taart met Phoxy!

Gepost door Marleen 0 reacties

Na alle prinsessen- en K3 taarten werd het eens tijd voor een echte jongenstaart. In het begin van deze zomer mocht ik weer een voetbaltaart maken (mijn oudste nichtje is het er trouwens niet mee eens dat voetbaltaarten alleen voor jongens zijn en daar heeft ze eigenlijk ook helemaal gelijk in!).

De oudste zoon van goede vrienden bereikte de memorabele leeftijd van 4 jaar. Een leeftijd waarop het doordeweeks uitslapen verleden tijd is want deze jongeman mag naar de basisschool! Hij is helemaal wild van voetbal, van PSV, van Phoxy (de mascotte van de kidsclub van PSV) en van Mark van Bommel.
Om nou meteen een Mark van Bommel te boetseren vond ik een te grote uitdaging, dus Phoxy werd mijn volgende boetseer ‘slachtoffer’. Met wat uitgeprinte plaatjes van Phoxy’s voor- en zijkant ging ik aan de slag en ik moet zeggen dat hij best gemakkelijk te boetseren is. En geef zo’n beest een rood-wit gestreept PSV shirt aan en ieder kindje weet wie het is, dus dat scheelt al een hoop.

Phoxy mocht deze keer zittend plaatsnemen op een halve voetbal. Zo’n halfronde voetbal is erg gemakkelijk te maken (of moet ik dat niet verklappen…) en ziet er meteen leuk uit. Wil je er ook een maken (of een hele voetbal) en vraag je je af hoe je dit aan moet pakken, bekijk dan even deze post. Hier zijn ook de afmetingen van de zwarte en witte vlakken voor verschillende afmetingen schalen te vinden.

Ik vond dat PSV ook nog wel ergens anders op de taart terug mocht komen dus koos ik er voor om de leeftijd in het logo van PSV te zetten. Hiervoor heb ik een afbeelding van het logo meerdere keren uitgeprint en de benodigde onderdelen uit uitgerold fondant gesneden en op elkaar geplaatst. Om een mooie rechte vlaggenstok te krijgen, is het verstandig deze van te voren te maken en wat uit te laten harden. Ook het logo heb ik een nachtje uit laten harden zodat hij goed tegen de halve bal bleef staan.

PSV taart

Een PSV taart met Phoxy

Ondanks dat de jarige job wel erg verdrietig was dat Mark van Bommel stopte bij PSV, was hij wel erg blij met de taart.
En ik natuurlijk ook, want hij was erg leuk om te maken.

Toch wel een passend artikel op dierendag vandaag ;-).
Nog een fijne dag!

♥ Marleen ♥

Comments

comments

Geplaatst in Taarten

Geef een reactie

Previous Post
«
Next Post
»
Populaire berichten