How-to: een roodkapje koekje van een diamanten ring koekjes uitsteker

Gepost door Marleen 2 reacties

Zoals eerder eens vermeld volg ik diverse foodblogs, één daarvan is de blog www.lilaloa.com. Lilaloa.com is de blog van Georganne, een geboren en getogen Amerikaanse, maar voor het werk van haar man verhuisd naar Korea. Ze maakt erg mooie koekjes en schrijft ook met zo ontzettend veel humor waardoor elke blogpost van haar leuk om te lezen is.

Al eerder organiseerde ze  ‘creative cookie contests’ (een creatieve koekjes wedstrijd/ uitdaging waar iedereen aan mee kan doen’) en voor april kwam ze weer met een leuk idee. Het heette ‘think outside the cutter’, oftewel versier een koekje op een andere manier dan waar de koekjes uitsteker voor is bedoeld. Voor deze uitdaging gebruikte ze de uitsteker van een diamanten ring:

Koekjes uitsteker van een diamanten ring (www.lilaloa.com)

In deze uitsteker zag ik meteen een roodkapje (maar dan op haar kop). En omdat ik het roodkapje wat ik voor me zag zo ontzettend leuk vond, besloot ik deze maand eens mee te doen. Hieronder zie je hoe ik dit roodkapjes koekje gemaakt heb.

How-to roodkapje koekje met foto’s

Omdat ik de uitsteker zelf niet heb en onze printer kuren heeft (het zijn net kinderen: als je wilt dat ze iets doen, dan doen ze het juist op dat moment niet), besloot ik de vorm vanaf mijn computerschermpje over te trekken. Daarna ging ik een schets maken. Aangezien ik het ontwerp al in mijn hoofd had ging dat ontzettend snel. Deze schets werd mijn leidraad tijdens het versieren.
Het ontwerp was redelijk gemakkelijk waardoor ik het rechtstreeks op het koekje kon tekenen met een stift (met eetbare inkt). Stel dat het ontwerp wat complexer is, dan kun je de schets ook op het koekje leggen en met een naald gaatjes langs de lijntjes prikken.

Voor de lijntjes heb ik stevige royal icing gebruikt. Om de vlakken te vullen heb ik dunnere, meer vloeibare royal icing gebruikt, die loopt mooi glad uit.
Het is even zoeken naar de juiste consistentie, als je wat vaker royal icing maakt dan herken je het steeds beter. Eerder heb ik een stuk geschreven over diverse cookieblogs, bij deze blogs kun je ook duidelijke uitleg vinden over hoe je de juiste consistentie kan herkennen.
De lijntjes laat ik meestal even drogen voor een waaier (half uurtje), voordat ik de vlakken ga vullen. De dunnere, meer vloeibare royal icing waarmee ik de vlakken vul moet wel echt een paar uur drogen. Wanneer je te snel doorgaat, dan bestaat de kans dat de kleuren in elkaar over gaan lopen.

Hieronder leg ik met foto’s stap voor stap uit hoe het koekje is opgebouwd:

How-to roodkapje koekje

How-to mandje van royal icing

Ook voor het mandje heb ik stevige royal icing gebruikt, die niet uitloopt. Hieronder laat ik met foto’s zien hoe je dit reliëf met royal icing maakt:

How-to gevlochten relief royal icing

Dit was dus mijn interpretatie van de diamanten ring koekjes uitsteker:

roodkapje koekje

Aan wat voor ontwerp denken jullie als je deze  koekjes uitsteker ziet?

Groetjes,

♥ Marleen ♥

 

Comments

comments

Geplaatst in How-to's, Koekjes

Geef een reactie

2 Reacties
mei 1, 2013
15:56
#1 miehhke :

ooo ziet er super leuk uit !

mei 8, 2013
07:35
#2 Ikram :

Om my! Weeral zo’n leuk idee van je :) Dit zou zo leuk zijn om te geven :D

Previous Post
«
Next Post
»
Populaire berichten