How-to sneeuwpop cupcakes!

Gepost door Marleen 1 reacties

How-to sneeuwpop cupcakes
Sinterklaas is uitgezwaaid en ingeruild voor de kerstboom, het weer wordt slechter en de kindjes hebben vakantie.
Zo lang de regen nog niet is ingewisseld voor sneeuw blijven we binnen, maar wat kunnen we dan gaan doen…: cupcakes maken!

Voor de kerstmarkt van mijn oudste dochter heb ik deze cupcakes met het gezichtje van een sneeuwpop gemaakt. Ze zijn gemakkelijk maar erg leuk om te maken, ook samen met je kindjes.

Cupcakes

Voor deze cupcakes is het belangrijk dat de bovenkant recht/ plat is. Ik plaats de cupcake papiertjes voor het vullen altijd in een bakvorm voor cupcakes, dit zorgt ervoor dat ze tijdens het bakken mooi rond blijven. Wanneer ik de cupcakes uit de oven haal en ze nog in de bakvorm zitten, dan leg ik er direct een zware snijplank op. Het is verstandig om tussen de cupcakes en de plaat een bakpapiertje te leggen anders kunnen de cupcakes aan de plaat blijven plakken en daar wordt de bovenkant er niet mooier op.

Na een paar minuutjes verwijder ik de plaat en haal de cupcakes uit de bakvorm zodat ze verder af kunnen koelen. Laat je ze een lange tijd in de bakvorm zitten met de plaat erop, dan kan de damp niet weg tijdens het afkoelen en dan krijg je plakkerige cupcakes.

Na het afkoelen ga je verder met het decoreren. Hieronder laat ik zien hoe je ze maakt. De foto’s zeggen denk ik al voldoende maar ik zal het een en ander nog even kort toelichten.

How-to sneeuwpop cupcakes

How-to sneeuwpop cupcakes

  1. Voor de basis ‘sneeuwpop’ heb je de volgende kleuren nodig: wit, oranje en zwart en roze. Voor de accessoires kun je zelf nog wat kleuren toevoegen.
  2. Rol de witte fondant uit en steek er rondjes uit. Ik heb een uitsteker die net iets kleiner is dan een gemiddelde cupcake maar ik heb eerder ook wel eens een wijnglas gebruikt die precies de goede diameter had.
  3. Voordat je het ‘schildje’ (zo noem je zo’n decoratie van fondant op een cupcake) op de cupcake plaatst geef je met een modelling tool (een achterkant van een penseeltje voldoet ook) aan waar de mond, neus en ogen komen. Dit zorgt er niet alleen voor dat deze bij het aanbrengen gemakkelijker blijven zitten, maar het ziet er straks ook mooier uit.
  4. Plak het schildje op de cupcake. Dit kun je met (abrikozen) jam doen, maar ik heb wat suiker opgelost in water. Hiermee heb ik niet alleen de schildjes vast geplakt, maar later ook de decoraties.
  5. Draai kleine zwarte bolletjes voor de mond en iets grotere voor de ogen. Wil je het jezelf wat gemakkelijker maken, dan kun je ook wel zwarte suikerpareltjes kopen voor de mond, maar die had ik helaas niet. Maak van een oranje bolletje een kegeltje die je als neus gebruikt. Plaats ook nog twee kleine witte bolletjes op de ogen, dit geeft de oogjes net iets extra’s. Vervolgens steek je kleine rondjes uit de uitgerolde roze fondant. Je kunt ook twee kleine bolletjes draaien en deze plat drukken. De basis is nu klaar, deze kun je naar hartenlust versieren.

Tip

Vind je het moeilijk om voor de mond of ogen dezelfde grootte bolletjes te draaien, dan kun je het beste eerst de fondant in een lange, dunne sliert rollen en dan met een mes er evengrote stukjes af snijden. Als je deze dan als balletjes rolt dan zul je zien dat ze even groot zijn.

En niet alles hoeft perfect, als het maar leuk is om te doen en lekker is ;-).
Nog een fijne dag vandaag!
♥ Marleen ♥

p.s. Binnenkort laat ik nog een andere variant van een sneeuwpop cupcake zien.

 

Comments

comments

Geef een reactie

1 Reacties
dec 30, 2013
21:38
#1 Ikram :

Schattigste sneeuwpopcupcakes E-VER! :) Ze zien er zooooo mooi uit :D

Previous Post
«
Next Post
»
Populaire berichten