Een sneeuwpop taart voor een jarig jobje in de winter!

Gepost door Marleen 0 reacties

Het regent terwijl ik dit artikel schrijf, dus het past niet echt bij het onderwerp van de volgende taart die ik gemaakt heb…

Mijn (hopelijk) toekomstige schoonzoon en tevens grootste fan Tijl bereikte al weer de memorabele leeftijd van 4 jaar. Ook hij mag vanaf nu elke ochtend met een fruitbakje in zijn hand naar de basisschool huppelen.

Twee jaar terug maakte ik voor hem een Bumba taart en vorig jaar was het onderwerp van de taart kabouter Plop. Nog steeds is Tijl helemaal gek op kabouter Plop, maar hij besloot dat de taart deze keer iets te maken moest hebben met een sneeuwpop of de Kerstman. Zo zie je maar weer dat kerst, en vooral de levensgrote zingende eland in de huiskamer van de ouders van Tijl, veel indruk heeft gemaakt bij Tijl (de eland heeft overigens ook grote indruk bij mij gemaakt maar dat even terzijde…).

Sneeuwpop taart

Sneeuwpop taart
Omdat kerst toch al weer een tijdje achter ons lag besloot ik een sneeuwpop taart te maken, met een grote sneeuwpop als topper op de taart. De sneeuwpop heb ik gemaakt van Rice Krispies (hoe je dat maakt, kun je hier lezen) en bekleed met fondant. Zo kun je een grote, stevige topper maken die niet zo zwaar is als dezelfde topper gemaakt van alleen fondant.

Om te zorgen dat het allemaal goed bleef staan, zijn de diverse onderdelen aan elkaar vast gemaakt met een lange saté prikker. Door deze nogal groot uitgevallen sneeuwpop had de taart niet al te veel decoratie nodig, deze was dan ook zo gemaakt.

Ik was tevreden over het resultaat maar ging toch met zwetende handjes naar de verjaardag van Tijl, want ik moest natuurlijk wel de taart van vorig jaar, van zijn idool Plop, overtreffen.

Hier nog een fotootje van de taart:

Sneeuwpop taartTijl was ontzettend blij met de taart, hij heeft de sneeuwpop kusjes gegeven en wilde eigenlijk niet dat de taart met de sneeuwpop opgegeten werd. Uiteindelijk mochten wij de taart eten en werden er kleine stukjes fondant van de sneeuwpop uitgedeeld aan andere kindjes. Maar het grootste deel van de dag heeft de sneeuwpop, weliswaar met 1 oog, zonder muts en armen, op de kast staan pronken.

Hij blij, ik blij!

En voor de nieuwsgierigen onder ons, hier een fotootje van de eland die kan zingen, dansen en nog veel meer  :-)!

 Rudolf het zingende rendier

Nog een fijne dag vandaag!

♥ Marleen ♥

 

Comments

comments

Geplaatst in Taarten

Geef een reactie

Previous Post
«
Next Post
»
Populaire berichten