Een verjaardagstaart met een bootje als topper

Gepost door Marleen 1 reacties

Nautische taart

Het is weer eens tijd om een taartje te showen.
Voor een bevriend jarig jobje mocht ik als cadeautje een verjaardagstaart maken. Ik mocht zelf verzinnen hoe de taart eruit zou komen te zien. Toen ik onderstaande ‘pin’ tegenkwam op Pinterest, toen wist ik dat ik daar iets mee wilde doen. Ik vind het een ontzettend mooie taart. Jammer genoeg ben ik er via Pinterest niet achter gekomen wie de maker is van deze taart, ik had nog graag meer taarten van deze kunstenaar willen zien. Als bron heb ik daarom de link op Pinterest aangehouden.

nautic birthday cake(bron)

Ik vond hem zo mooi, dat ik het ontwerp geïnspipikt heb (tja….beter goed gejat dan slecht verzonnen…op zich een compliment toch?).

De taart was erg leuk en gemakkelijk om te maken. De topper, het bootje, is ook van fondant. Het vlaggetje en het zeil had ik al iets eerder gemaakt zodat het goed uit kon harden. De strepen op het zeil heb ik erop geschilderd, de ‘verf’ bestond uit eetbare kleurstof met een alcoholhoudende drank. De alcohol verdampt snel waardoor het ook sneller droogt. Op deze manier kan het zeil ook gegeten kunnen worden, kinderen vinden dat vaak toch leuk om te doen.

Het vlaggetje en het zeil heb ik later aan een satéprikker vast gemaakt. Deze had ik zwart geverfd met kleurstof omdat deze ook een klein stukje in de taart gestoken werd.

Resultaat:

Nautische taart, verjaardagstaart met een bootje

Deze keer dus maar een korte post, maar hopelijk krijgen jullie hier ook weer leuke ideeën van.

Veel bakplezier!

♥ Marleen ♥

P.s. deze taart heeft een nautisch thema, maar mijn vriend vond dit een ongebruikelijk woord om in deze post te verwerken…Ik ben dus benieuwd of jullie dit woord vinden passen bij de taart of ook denken ‘uit wat voor prehistorisch woordenboek heeft ze dat woord nou toch weer gerukt’, want zo’n gek woord vond ik het eigenlijk niet.

Comments

comments

Geplaatst in Taarten

Geef een reactie

1 Reacties
apr 27, 2013
19:44
#1 Ikram :

Waw prachtige taart :) Zo leuk om dat als cadeautje te krijgen als kind!

Previous Post
«
Next Post
»
Populaire berichten