How-to Woezel en Pip van fondant, leuk voor op een verjaardagstaart!

Gepost door Marleen 2 reacties

Al weer een tijdje terug beloofde ik nog een how-to van sneeuwmancupcakes te laten zien, maar die passen beter bij winterachtige taferelen. Dus wacht ik daar maar even mee tot er een hoop sneeuw op de stoep ligt.

Daarom vandaag een andere how-to, waarin ik uitleg hoe je Woezel en Pip van fondant maakt. Woezel en Pip zijn twee kleine schattige hondjes ooit verzonnen door Guusje Nederhorst en het zijn de lievelingetjes van vele kindjes.

Het vriendinnetje van mijn jongste dochter werd 3 jaar en haar mama maakte zelf al een erg mooie taart. Maar aan het boetseren van deze twee lieve hondjes wilde ze haar vingers niet branden dus vroeg ze aan mij of ik dit wilde doen. Ik had ze al eens eerder geboetseerd en besloot er deze keer een how-to van te maken. Zo komen ze er uit te zien:

How-to Woezel en Pip van fondantHieronder laat ik zien hoe je Woezel en Pip van fondant maakt.

How-to Woezel en Pip van fondant

Het belangrijkste is dat je een voorbeeld bij de hand hebt waar dit olijke duo op staat, bijvoorbeeld een boek of printje.

Ik besloot Woezel en Pip zittend te boetseren. Ze hebben in verhouding een redelijk groot hoofd dus ik heb ze rechtop laten zitten om valgevaar te beperken. Hieronder laat ik met foto’s en tekst zien hoe je ze maakt.

How-to Woezel en Pip van fondant

  1. Allereerst begin je met het kleuren van de fondant. Ik meng van allerlei kleuren door elkaar om de juiste kleur te krijgen en kan je daarin dus ook geen advies geven. Gewoon blijven mengen met het voorbeeldje erbij. Voor Woezel heb je twee kleuren blauw (of is het meer grijs-paars?) en zwart nodig. Voor Pip heb je lichtgeel, lichtbruin en zwart nodig. Voor Pip zijn (of haar?) halsband kun je nog een klein beetje roze en rood klaarleggen, maar ook zonder de halsband is ze te herkennen.
  2. Begin met het boetseren van de lijfjes. Maak een bolletje van fondant en boetseer deze ongeveer zoals de vormen op de foto. Pip heeft een iets langere nek dan Woezel. Om ervoor te zorgen dat het hoofd straks goed blijft zitten plaats je er een cocktailprikkertje in. Je kunt ze ook op een piepschuimen ondergrond maken en de lijfjes met een prikkertje in de piepschuim prikken zodat ze later beter op de taart blijven staan, maar dat heb ik deze keer niet gedaan.
  3. Maak de staartjes. Het staartje van Pip bestaat uit twee kleuren, ik maak hiervoor een rolletje van de twee kleuren en vorm het zoals op de foto. Bij Woezel heb ik het rolletje fondant ingesneden omdat hij een iets wildere haardos heeft :-).
  4. Plaats aan de voorzijde van het lijfje twee voetjes, druk hiervoor twee bolletjes fondant ietwat plat.
  5. Vervolgens boetseer je de hoofdjes zoals aangegeven op de foto’s en plaats je deze op het lijf. Voor Woezel heb ik het hoofdje aan de onderkant met een schaartje ingeknipt.
  6. Dan rol je per hondje twee bolletjes fondant uit en vorm je ze zo dat ze aan de onderkant smaller uitlopen zoals op de foto te zien is. Je kunt ze natuurlijk ook uit uitgerolde fondant snijden. De oortjes van Woezel zijn ook weer ingeknipt/ ingesneden. Plaats de oortjes op het hoofdjes met de smallere zijde naar voren en je zult zien dat ze al steeds meer beginnen te lijken.
  7. En als laatste ga je aan de slag met het allerbelangrijkste: de ogen, neus en mond. Het maakt niet zo heel veel uit of de verhoudingen van de hondjes allemaal precies kloppen, maar als je deze onderdelen goed maakt, dan zijn ze altijd te herkennen. Woezel heeft een grote zwarte neus en langwerpige oogjes. Pip haar neusje is kleiner maar ze heeft dezelfde oogjes. Druk een klein bolletje zwarte fondant plat en snijd er een maantje uit als mond en Pip lacht je tegemoet. Je kunt Pip dan nog een roze halsband met rood hartje geven en het duo is klaar om op de taart te zetten.

Tips

  • Ik vind het moeilijk om aan te geven hoeveel fondant ik gebruik voor de diverse onderdelen. Ik doe alles op gevoel en daarom is het ook erg fijn om voorbeeldjes te hebben.
  • Heb je het lijfje klaar en begin je aan het hoofdje, maak dan eerst snel een opzetje en houd die erbij, dan kun je bepalen of de verhoudingen ongeveer kloppen. Zo kom je er niet pas later achter, als het hoofdje klaar is, dat het niet helemaal bij elkaar past.

En onthoud het volgende wanneer je moeite hebt met boetseren:
Het hoeft allemaal niet zo precies volgens de plaatjes, kindjes zijn altijd blij met een versierde taart en voor hen is het de allermooiste mooiste taart die er is, omdat jij het voor ze hebt gemaakt. Dus ook al ben je zelf niet zo tevreden dat maakt niets uit want de kindjes vinden het helemaal geweldig! .

Ik heb ook nog de zingende tulpjes geboetseerd , hier zal ik later een how-to van op mijn blog zetten.
Als je Woezel en Pip van fondant maakt met behulp van deze how-to, wil je meer dan een foto van sturen. Dat vind ik altijd leuk om te zien. Succes!

Een fijne dag vandaag!

♥ Marleen ♥

Comments

comments

Geplaatst in Algemeen

Geef een reactie

2 Reacties
sep 13, 2014
21:38
#1 Lotje :

Ziet er mooi uit. Ik kan goed bakken, maar heb nog nooit gewerkt met fondant. Maar ik heb een zoontje die binnenkort drie wordt en ik wil een toffe taart voor hem maken. Leuke tip dit!

jan 17, 2015
12:30
#2 Sanne :

Super! Dank je wel! Ik heb net naar jouw voorbeeld Woezel en PiP nagemaakt!

Previous Post
«
Next Post
»
Populaire berichten